Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokak Hayvanları Soğuk Havalarda da Unutulmadı

Erzincan Belediyesi aşırı soğuklar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmadı.

Erzincan Belediyesi aşırı soğuklar

Erzincan Belediyesi aşırı soğuklar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmadı. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri havaların soğumasıyla yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için yemleme çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, sokak hayvanları için şehrin muhtelif yerlerine yerleştirilen kulübelere haftada 3 kez düzenli olarak yem bırakılıyor. Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, soğuk havalarda sokak hayvanlarının yaşamlarının daha da zorlaştığını belirterek, “Sokak hayvanlarımız için rutin olarak yaptığımız faaliyetler devam ediyor. Özellikle kış aylarında bu konuya daha fazla önem veriyoruz. Soğukların artması ile yiyecek bulamayan sokak hayvanlarımıza yönelik yemleme çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.” dedi.

Öte yandan vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda yaralı ve hasta hayvanlara anında müdahale eden Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri Hayvan Ambulansı ile yaralı veya hasta haldeki kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının naklini ve tedavisini yapmaya devam ediyor. 7/24 hizmet veren ambulans, sokak hayvanlarının tedavisinde ve acil müdahalelerde büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda vatandaşların, hasta veya yaralı bir sokak hayvanına rastladıklarında Erzincan Belediyesi Alo 153 numaralı telefon hattını aramaları yeterli olacaktır.