Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Arslantaş, İnsan Hakları Günü’nü kutladı

Erzincan Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Erzincan Valiliği İl Basın

Haber: İbrahim Gürler

Vali Arslantaş mesajında şu ifadelere yer verdi;  “Tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Bu nedenle, insan hakları bilincinin tüm dünyada gelişmesi amacıyla her yıl 10 Aralık tarihi Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Medeni ve siyasi hakların yanı sıra, ekonomik ve sosyal hakların tanınıp benimsetilmesine, ırkçılık ve her türlü ayrımcılıkla mücadele edilmesine, kadın ve çocuk haklarının korunup geliştirilmesine, işkence ve kötü muamelenin ortadan kaldırılmasına, engellilerin ve göçmenlerin haklarının güvence altına alınmasına dair uluslararası hukuk belgelerinin birçoğunun kaynağı, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’dir.

İnsan onuru ve eşitlik, insan hakları fikrinin merkezinde yer alan iki temel değerdir. Bütün insanların eşit olması, insan haklarını evrensel kılar. İnsan hakları, tüm insanlığın ortak değeri ve uygar ülkelerin ortak paydasıdır. İnsan hakları, çağdaş uygar toplumların temel özelliği ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Ülkemizin Beyanname’yi ilk imzalayan devletler arasında yer alması, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için önemli adımlar atması, bu konudaki hassasiyetinin göstergesidir. Zaten bizim inancımızda da, kültürümüzde de hakkı korumak, insanlar arasında ayırım yapmamak, farklılıklara saygı duymak daima öne çıkmıştır. Şanlı tarihimiz insan hak ve hukukunun her zaman korunduğuna yönelik örneklerle doludur.

Bu gün maalesef, dünyanın birçok bölgesinde ve insanlığın gözleri önünde en temel insan hakkı olan yaşama hakkı başta olmak üzere her türlü insan hakkı ihlali yaşanmaktadır. Ancak yine ne yazık ki bu yaşanan drama ülkemiz ile beraber birkaç ülke haricindeki diğer ülkeler seyirci kalmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; insan hakları ihlallerinin olmadığı, sevgi ve barışın egemen olduğu bir dünya temennisiyle başta milletimiz olmak üzere tüm dünya milletlerinin 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.” demiştir