Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yemen İnsanlığı Bekliyor

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan İl Müftülüğü’nün destekleri ile Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından başlatılan “Yemen İnsanlığı Bekliyor” adlı yardım kampanyasının açılış programı, Erzincan’da düzenlendi.

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi

Yemen’deki insani drama “Dur” demek maksadıyla “Yemen İnsanlığı Bekliyor” teması adı altında Erzincan’da ki 28 Sivil Toplum kuruluşu tarafından 20 Ocak 2019 tarihine kadar Hafız Şerif Meydanı’nda açılan stantta bağışların toplanacağı yardım kampanyası başlatıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Çetin Solak, Yemen’de 2015 yılından beri yaşanan çatışmalar nedeniyle Yemen’in son yüzyılın gıda ve ilaç krizini yaşadığına dikkat çekerek,  ülke nüfusunun yaklaşık 22 milyonunun yardıma muhtaç duruma geldiğini bu kapsamda yaşanan drama dur demek için yardım kampanyası başlatıldığını bildirdi.

Konuşmasında, verilen zekâtlar sayesinde yeryüzünde fakir bir müslimanın kalmayacağı ekonomik bir ortamda yaşanıldığını belirten İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, bu şuurun her bireye yerleşmesini temenni etti.

Konuşmaların ardından Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Sayın Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Cemalettin Başsoy, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve diğer tüm katılımcılar yardım kampanyasına destek olmak maksadıyla meydanda açılan stantta bağışta bulundular.