Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıldırım: 13 Şubat Güneşin Yeniden Doğduğu Gün Olmuştur

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı sebebiyle bir mesaj yayımlayarak, 13 Şubat 1918 tarihi Erzincan’a güneşin yeniden doğduğu gün olmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi

TBMM Başkanı Yıldırım, mesajında şu ifadelere yerdi; “Erzincan, büyük dramların üzerinde yeniden hayat kurmuş bir şehrimizdir. Erzincan tarihinin en kanlı, en kahredici dönemi Birinci Dünya Savaşı yılları olmuştur. Kahraman askerlerimiz hürriyet ve istiklalimiz için cepheden cepheye koşarken, Ermeni çeteleri, doğudaki birçok vilayetimiz gibi Erzincan’ı da işgal etmişlerdir.Büyük planlar ve umutlarla girişilen Sarıkamış Harekâtı, ordumuzun büyük bir ekseriyetinin Allahüekber Dağları’nda soğuktan kırılmasına sebep olmuştur. Bu durumu fırsat bilen Ermeni çeteleri, doğu vilayetlerimize karşı saldırılarını artırmışlardır.Anadolu’nun doğuya açılan kapısı Erzincan vilayetimiz de 25 Temmuz 1916 tarihinde işgal edilmiştir. Erzincan tarihinin en acı hadiseleri işgal altında kaldığı 1,5 yıllık sürede yaşanmıştır. Dedelerimiz, ninelerimiz vahşice katledilmişlerdir.

13 Şubat 1918 tarihi Erzincan’a güneşin yeniden doğduğu gün olmuştur. Ordumuzun başında Erzincan’a giren Kazım Karabekir Paşa, o gün karşılaştığı manzarayı şöyle anlatır:“20 bin Türkü bağrında taşıyan Erzincan kasabasında bir avuç insan kalmıştı. Eğer askerî dairenin içinde ve yanıbaşındaki müşirlik konağında yakılmak üzere hapsedilen insanları kurtarmak nasip olmasaydı belki de kasabada tek bir kimse göremeyecektik. Bütün kuyular şehit edilmiş insan cesetleriyle doluydu. Bir hayli yerlerde de binalar içinde yakılmışlardı…”Erzincan, Kazım Karabekir, Kaymakam Halit Bey gibi Anadolu’yu yeniden vatan yapan kahramanlar sayesinde 101 yıl önce yeniden tarih sahnesine döndü

ERZİNCAN DOĞUNUN PARLAYAN BİR YILDIZI

Daha sonraki yıllarda deprem felaketleriyle de sarsılan ve nüfusunun önemli bir bölümünü kaybeden Erzincan, yaşadığı acılara direnerek hayata bağlandı ve yeniden toparlandı. Erzincan bugün sağlık, eğitim, haberleşme, ulaşım altyapısı güçlenerek doğunun parlayan bir yıldızı olarak birlik ve barış içinde gelişmesini devam ettiriyor.

ERZİNCAN’IN BARIŞ, HUZUR VE GÜVEN ŞEHRİ

Bizlerin yaptığı çalışmaların ana gayesi de vatanımızı bir daha düşman ayağı basmayacak şekilde geliştirip güçlendirmektir. Bugüne kadar bu inanç ve şuurla çalıştık. En büyük desteği de kadirşinas Erzincanlı kardeşlerim vermiştir.

31 Mart 2019 tarihinde yapacağımız yerel seçimlerde de Erzincan’ın barış, huzur ve güven şehri olduğuna dair güçlü bir mesaj vereceğine inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Erzincanlı hemşehrilerimi en kalbî duygularla selamlıyorum. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını niyaz ediyorum.

Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını tekrar kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir, Kaymakam Halit Bey gibi kurtarıcı önderlerimizin başta olmak üzere bütün şehitlerimize ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” Dedi.