Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gurbetteki Erzincanlılar Federasyonlaştı

Ege Bölgesinde faaliyet gösteren Erzincan Dernekleri bir araya gelerek Federasyonlaştı. Federasyonun Kurucu Başkanlığına ise Hilmi Yavuz seçildi. Ege Bölgesinin işadamlarından oluşan 22 kişilik kurucular kurulunun, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne kuruluş dilekçesi vermesinin ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız ziyaret edildi.

Ege Bölgesinde faaliyet gösteren

Haber: İbrahim Gürler 

Türkiye’de 1950’li yıllardan itibaren kırdan kente gerçekleşen yoğun göç, şehirlerde “hemşehrilik” adı verilen kültürü yarattı. Göçün büyük oranda tamamlandığı günümüzde, hemşehrilik kültürü hala devam etmekte. Bu kültürü koruyan hemşehri dernekleri ise sivil toplum içerisinde özgün bir yere sahip. 

Ege Bölgesinde faaliyet gösteren Erzincanlı Derneklerin de tamamının bir araya gelerek, Federasyonlaşarak, Ege Erzincan Dernekleri Federasyonu (EGE ERDEF) kuruldu. Ege Bölgesinin işadamlarından oluşan 22 kişilik kurucular kurulunun, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne kuruluş dilekçesi vermesinin ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız ziyaret edildi.

HİLMİ YAVUZ  KURUCU BAŞKAN SEÇİLDİ

Federasyonun kurulmasının ardından Ege Bölgesinin sanayicilerinden Hilmi Yavuz, kurucu federasyon başkanlığına oy birliğiyle seçildi. Kuruluşun ardından bir açıklama yapan başkan Hilmi Yavuz, “Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne kuruluşumuzu onaylattık. Tüm Erzincanlıları bir çatı altında toplanmak amacıyla kurduğumuz federasyonumuzun ismini Ege Erzincan Dernekleri Federasyonu olarak basına ve kamuoyuna ilan ediyoruz. Federasyonumuz birlik ve beraberliğin sevgi ve saygı bağlarını artırıcı her türlü faaliyette bulunmak amacıyla kurulmuştur’’ dedi.

BİR OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ VE DİRİ OLACAĞIZ

 Başkan Yavuz, ‘‘Bölgemizin gür sesi olmaya çalışacağız. Bir olacağız, iri olacağız ve diri olup gece gündüz demeden her zaman ve her yerde iyi günlerinde kötü günlerinde kimseye karşı ön yargılı olmadan hemşerilerimizi yürekten kucaklayarak yanlarında ve emrinde olacağız. Her birimizin farklı görüşü olsa da bizlerin tek sevdası Erzincan’dır. Önümüzdeki dönemde, Erzincan’ımızın kültür mirasını yaşatmak ve geleceğe aktarmak amacıyla pek çok sosyal sorumluluk projesine de imza atmayı hedefliyoruz. Bu amaçla hemşerilerimize destek amaçlı bütün derneklerimizi bir araya toplayan, organize hareket edebilecek yapı oluşturduk. Bunun Erzincan’ımıza, Ege Bölgesine ve bütün hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ederiz” dedi.