Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayatını Erzincan’a Adadı

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Adalet Partisi Erzincan eski Merkez İlçe Başkanı ve Doğruyol Partisi Erzincan eski İl Başkanı Akgün Ertürk’ü iyi tanıyan yol arkadaşlarından 26. Dönem Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Demokrat Parti Erzincan İl Başkanı İlyaş Kavuş, DYP eski İl Başkanı Osman Çağlı ve Erzincan Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanı Necmettin Ünal Gazteci İbrahim Gürler'e anlattılar. Hepsinin ortak görüşünde iyi Bir Erzincan sevdalısı ve hayatını Erzincan’a adayan bir insan olduğunu söylediler.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden

Erzincan’a dair her daim güzel düşünceleri olan, en önemlisi hakikatli bir Erzincan sevdalısı olan Eğitimci,  Siyasetçi, Gönül Adamı Akgün Ertük, sevdalısı olduğu memleketi Erzincan’ı sözüne, gözüne, şiirine saklayarak,  hep yüreğinde taşıdı. 

Yine akşam oldu bastı bir kasvet, Garip gönlüm havasına suyuna hasret,  Yeşil beyazınla herkesi mest et, Burnumda tütersin canım Erzincan dörtlüğüyle73 yaşında hayata veda eden Akgün Ertük’ü iyi tanıyan yol arkadaşlarından dinledik.

LİYAKATE KARİYERE ÇOK ÖNEM VEREN BİRİYDİ

21, 23, 24. ve 26. Dönem Erzincan Milletvekilliği yapan Sebahattin Karakelle, Akgün Ertürk’ün, Erzincan siyasetinde ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, Liyakate,  kariyere çok önem veren biriydi. Kul hakkından korkan bir kardeşimizdi. Görev süresi içeresinde buna çok dikkat ettiğine çok şahit olmuşumdur. İşi ehline verme noktasında iyi bir mücadelesi olduğunu söyledi.

ERZİNCAN SİYASETİNDE ONUN AYRI BİR YERİ VARDI

Erzincan’ı Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı başarılı çalışmalar ise 4 kez temsil eden Sebahattin Karakelle’den Akgün Ertürk’ü dinledik. Erzincan’ın hocası  Ertürk’ü anlatarak, Erzincan siyasetinde onun ayrı bir yeri vardı, Erzincan için iyi bir mücadele verdi. Gençliği, hayatı Erzincan’a hizmet noktasında güzel mücadeleleri olmuştur. Bürokraside, Sosyal faaliyetlerde, STK’larda güzel hizmetlerde bulundu. İyi bir Erzincan Sevdalısıydı. Hayatını Erzincan’a adayan bir insandı. Şehrin her alanında hizmeti vardır.

KUL HAKKINDAN KORKAN BİR KARDEŞİMİZDİ

 Kendisinin İl Başkanlığı döneminde ben Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü yaptım. O süreçte de kendisi İl Başkanlığı yapıyordu, kendisinin adil olduğuna çok şahit oldum. Zaman zaman atamalarda hocam aman aman, kim hak ediyorsa, hak kiminse onu ona verelim. Liyakate,  kariyere çok önem veren biriydi. Kul hakkından korkan bir kardeşimizdi. Görev süresi içeresinde buna çok dikkat ettiğine çok şahit olmuşumdur. İşi ehline verme noktasında iyi bir mücadelesi vardı.

KENDİ ÇEVRESİNE HİÇBİR ZAMAN ÇIKAR SAĞLAMAMIŞTIR

Kendisinden görev sürem boyunca hiç incinmedim, Doğru yol Partisi döneminde kendisiyle siyaseten yol arkadaşlığı da yaptım. Hayatı hep Erzincan’a hizmet etme noktasında geçti. Kendi ailesine, kendi çevresine hiçbir zaman çıkar sağlamamıştır.  Ben çok defa şahit oldum herkesi kucaklayan, ötekileştirmeyen, Erzincan ölçeğinde Alevi’siyle, Sünni’siyle herkese bir gözle bakan iyi bir insandı.  Allah Rahmet eylesin dedi.

ERZİNCAN ONA RUHSAT VERMEDİ

Demokrat Parti Erzincan İl Başkanı İlyas Kavuş ise Erzincan’ı bu kadar sevmesine rağmen Erzincanlı ona ruhsat vermedi. 1995 yılında Erzincan’dan birinci sıradan Milletvekili adayı oldu ama maalesef Erzincanlı takdir etmedi ve seçilemediğini söyledi.

İlyas Kavuş, Ertürk’ü şöyle anlattı; ‘‘Akgün Bey, babadan yetim büyüdü, gençliğinde de kardeşi Kutay’ı kaybetti. Acılarla büyüdü.  Kendisi tam bir dava adamıydı. Vatanseverdi, insanları severdi, dışarıdan sert görünürdü ama kalbinde en ufak bir kötülük yoktu, iyi bir insandı,  iyi bir arkadaştı, iyi bir Erzincanlıydı. Erzincan’ı çok severdi.

Kendisiyle Adalet Partisi döneminde tanışmıştım. Erzincan’ı bu kadar sevmesine rağmen Erzincanlı ona ruhsat vermedi. 1995 yılında Erzincan’dan birinci sıradan Milletvekili adayı oldu ama maalesef Erzincanlı takdir etmedi ve seçilemedi.

SÜLEYMAN DEMİREL İLE ARASI ÇOK İYİDİ

Babam Ahmet Kavuş’un İl Başkanlığı döneminde kendisi İlçe başkanlığı yaptı, Erzincanlı Başbakan Yıldırım Akbulut’un Adalet Partisi İl Başkanlığı yaptığı dönemde ise kendisi Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Erzincan’ı çok severdi, Erzincan’a büyük hizmetleri vardır. Şimdiki Araştırma Hastanesinin temeli atılmasında çok uğraşı vardır. Akkgün bey Erzincan’da yaşı 55-60 olan bir çok insanın Erzincan’da ekmek yemesine sebep olan Ahmet Kavuş’la birlikte yeğane insanlardan biridir. Çoğu kişinin iş aş bulmasına sebep olmuştur. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile arası çok iyidir. Erzincan’a çok kadro getirttirmiştir. Parti ayrımı yapmadan, alevi Sünni demeden ihtiyaçlı olan insanlara kol kanat gererdi. 

MİNE HANIM ABİSİNE ÇOK İYİ BAKTI

Son zamanlarını kardeşi ile birlikte geçirdiler. Mine hanım çok iyi bir öğretmendir,  Mine hanım abisine çok iyi baktı. Allah ondan da razı olsun. Akgün beye de Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun dedi.

GÜZEL HİZMETLERDE BULUNDU

Doğru Yol Partisi Erzincan eski İl Başkanı Osman Çağlı, Akgün Ertürk’ün Hayatı boyunca Siyasette, Bürokraside, STK’larda güzel hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

DYP Erzincan eski İl Başkanı Osman Çağlı ise Akgün Ertük’ü anlatarak, ‘‘İnsanlık olarak dört dörtlük bir insandı. Çalışkan, dürüst,  kimsenin hakkında kötülük düşünmeyen, işine sahip çıkan, işini layıkıyla yapan birisiydi.

ADALET PARTİSİNDE YOLLARIMIZ KESİŞTİ

Kendisi abimin yakın arkadaşıydı, aynı zamanda öğretmendi Ticaret Lisesinde bizimde dersimize girmiş bir öğretmenimdi. Daha sonra kendisi ile Adalet partisinde yollarımız kesişti.  Yıldırım Akbulut’un İl Başkanlığı döneminde Gençlik Kolları Başkanlığı, Ahmet Kavuş’un İl Başkanlığı döneminde ise Merkez İlçe başkanlığı yaptı. Bende o sırada Hür Genç Başkanı oldum. Daha sonra ise ihtilal oldu.  İhtilalden sonra ise Doğru Yol Partisi kuruldu. Kendisi siyaseti devam ettirdi. Ben ise Ticaret Odası yönetimine girdim, Ticaret Odasında Başkan Yardımcılığı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı yaptım. Metin İlyas Aksoy Valimizle çok güzel çalışmalar yaptık.

1992 DEPREMİNDE ERZİNCAN’IN İNŞASINDA ÇOK BÜYÜK EMEKLERİ OLDU

1993 yılında tekrar siyasete geri döndüm, kendisi İl Başkanı iken bende İl Başkan yardımcılığı yaptım. 9’uncu Cumhur Başkanı Süleyman Demirel ile kendisinden benimde yakınlığımız vardı. Özellikle 1992 depreminden sonra Erzincan’ın yeniden inşasında çok büyük emekleri oldu. Süleyman bey depremde Erzincan ile ilgili olarak dönemin Bakanlarından Erman Şahin’i görevlendirmişti. Erzincan’ın her sorununu sıkıntısı kendisine aktarıp ivedi olarak çözüm buluyorduk. Daha sonra ise 1995 seçimlerinde Milletvekili adayı oldu ama kazanamadı. 1995 milletvekilliği seçimlerinde kendisi aday olduğunda bende İl Başkanlığı görevine geldim.  Bu seçimlerden sonra da Sanayi Bakanlığı Danışmanlığına atandı. Daha sonra ise oradan emekli oldu.

KALBİ HER DAİM ERZİNCAN ATARDI

Bu süreçten sonra kendisi ile hiç irtibatımız kesilmedi. Hayatı boyunca Siyasette, Bürokraside, STK’larda güzel hizmetlerde bulundu. Kalbi her daim Erzincan atardı, İyi bir Erzincan Sevdalısıydı. Allah ondan razı olsun, mekanı cennet olsun dedi.

ÖMRÜ İNSANLARA HİZMETLE GEÇTİ

Erzincan Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanı Necmettin Ünal ise Akgün Ertürk’ün ömrünün Erzincan’daki insanlara hizmet noktasında koşuşturmakla geçtiğini söyledi. . 

Ünal, kendisini şöyle anlattı; ‘‘ Akgün abimizi 1980 öncesinde Adalet Partisinde tanıdık. Kendisi Merkez İlçe Başkanı iken bizde Gençlik kollarında görev aldık. 1982 ihtilalinde Merkez İlçe başkanıydı.  İhtilalden sonra Doğru Yol Partisinin kuruluş aşamalarında hep beraber olduk.

TAM BİR ERZİNCAN SEVDALISIYDI

Kendisiyle beraber iyi bir yol arkadaşlığı yaptık.  Kendisi demokrat bir ailenin bir çocuğuydu. 50 yıllık bir tanışıklığımız vardı.  Kendisi doğru, dürüst bir yaşantısı vardı tam bir Erzincan Sevdalısıydı. Ömrü Erzincan’daki insanlara hizmet noktasında koşuşturmakla geçti. Erzincan’da çok emeği vardır. Bir çok Erzincanlıda da emeği vardır,  makamı cennet olsun.  Rahatsızlığı döneminde ise hiç ara vermeden düzenli olarak ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Rahmetli olduğunda hemen evine gittim. 112 doktorları ile gerekli raporları düzenledik. Sonrasında cenaze namazı ve Terzibaba mezarlığında son yolcuğuna uğurladık.  Biz kendisinden hiç incinmedik Allah rahmet eylesin’’ diye konuştu.