Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhammed Kösen’e Yılın En İyi Belgeseli Ödülü

TGC 46. Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

TGC 46. Sedat Simavi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2022 Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu. Erzincanlı başarılı Yönetmen Muhammed Kösen En İyi Belgesel Ödülüne layık görüldü.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2022 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen gazeteci, sanatçı, karikatür, edebiyat, spor ve bilim insanları 12 Aralık 2022 Pazartesi günü Burhan Felek Konferans Salonu’nda ‪saat 14.00’de düzenlenen törende ödüllerini aldı. Törenin sunuculuğunu TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş üstlendi. Tören Atatürk, silah ve çalışma arkadaşlarıyla, haber peşinde koşarken ölen ve öldürülen gazetecilerle, ölen TGC üyeleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

DOKUZ DALDA 19 ÖDÜL VERİLDİ

Genel Sekreter Sibel Güneş 11 Aralık 1953’de yaşamını yitiren TGC kurucu Başkanı Sedat Simavi adına konulan ödüllerin 46 yıldan bu yana sürdürüldüğünü belirterek “Ödüller; gazetecilik, radyo, televizyon, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında veriliyor. 3500’den fazla kuruluş, fakülte ve yayınevine adayları soruldu. Bu yıl 389 kişi eser ve 5 takım aday oldu. Sonuçta dokuz dalda 19 ödül verildi. Ödüllere olan ilginin artması özgür gazetecilik yapacağımız günlere dair umudumuzu canlı tutuyor” dedi.

TV BELGESEL ÖDÜLÜ ŞÜKRAN PAKKAN’IN

Erzincanlı Yönetmen Muhammed Kösen’in Görüntü Yönetmenliğini üstlendiği GAİN Dijital TV’de 19 Şubat 2022 tarihinde yayınlanan “Çek Çek” adlı belgeselde büyük kentlerdeki kağıt toplayıcılarının yaşam koşullarını ve umutlarını ele alması nedeniyle ödüle değer bulundu

Yönetmen Şükran Pakkan ödülünü TGC Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Gazeteciler Komisyonu Koordinatörü Göksel Göksu’dan aldı. Pakkan ödülü alırken Görüntü Yönetmeni Muhammed Kösen’e ve tüm ekibe teşekkür etti.