Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: CHP’nin suçlamaları sinsi bir algı operasyonudur

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, “CHP, ÖSO üzerinden suçlamalarda bulunup sinsi bir algı operasyonu yürütmektedir. Bunların derdi ÖSO ile değil; Türkiye’nin başarıyla yürüttüğü Afrin operasyonuyladır.” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili

TBMM (AA) – KADİR KARAKUŞ – AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Engin Altay ve Kılıçdaroğlu’nun sürekli namus ve şeref kavramları üzerinden Cumhurbaşkanımıza suçlamalarda bulunması siyaseten bu kavramlarla ilgili yaşadıkları sıkıntıdan olsa gerektir. Bu ruhsal ve davranışsal bir bozukluktur.” dedi.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik son derece çirkin ve yakışıksız ifadelerle hakaret ettiğini belirterek, Altay’ın ifadelerini aynen kendisine iade ettiklerini belirtti.

“Sayın Altay’ın tıpkı Kılıçdaroğlu gibi ikide bir Cumhurbaşkanımıza namus ve şeref hatırlatması yapması ise psikolojik bir rahatsızlığın belirtisidir.” diyen Muş, psikolojide yansıtma diye bir davranış bozukluğu bulunduğunu aktardı.

Bazı sorunlu kişilerin kendilerinde olan bir olumsuzluğu ya da sıkıntılı durumu başkasında varmış gibi göstermeye çalıştıklarını ifade eden Muş, şöyle devam etti:

“Sayın Altay ve Kılıçdaroğlu’nun sürekli namus ve şeref kavramları üzerinden Cumhurbaşkanımıza suçlamalarda bulunması da siyaseten bu kavramlarla ilgili yaşadıkları sıkıntıdan olsa gerektir. Bu ruhsal ve davranışsal bir bozukluktur. İkide bir sayın Cumhurbaşkanımıza namus, şeref hatırlatması yapanlar bu psikolojik rahatsızlığın içerisindedirler.”

Mehmet Muş, CHP’li Engin Altay’a en yakın psikiyatriye giderek tedavi olma tavsiyesinde bulundu.

Herkesin söylediği söze dikkat etmesini isteyen Muş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kendileri için namus ve şeref gibi kavramlar siyaseten ne anlam ifade ediyor bilmiyoruz ama bizler için bu kavramlar önemlidir. Cumhurbaşkanımız milletten aldığı görevi bugüne kadar şerefiyle yerine getirmiştir. Ona dil uzatmak kimsenin haddi değildir.

Sayın Altay’ın ağzından çıkanı kulakları duymuyor herhalde. ‘Ağız ishali’ ifadesini kullanırken hiç mi yüzü kızarmadı? Hiç mi utanmadı? Ana muhalefetin siyaset anlayışı küfür lügatını çoğaltmak mıdır? Bu mudur siyasi ahlak? Bir Grup Başkanvekili bu derece seviyesiz ve edepsiz ifadeleri kullanıyorsa orada siyasi bir çürümüşlük vardır. Üslub-u beyan aynıyla insandır. Herkes kendine yakışanı yapar. Demek ki Sayın Altay bu seviyesizliği, bu çirkinliği kendine ve CHP’ye yakıştırmaktadır. Siyasetin ve eleştirinin bir ahlakı vardır. 80 milyonun Cumhurbaşkanına ‘ağız ishali olmuş’ ifadesini kullanmak en hafif ifadesiyle edepsizliktir.”

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, CHP temsilcilerinin ülke meseleleriyle ilgili önerilerde bulunmak için değil sırf Cumhurbaşkanına hakaret etmek için açıklamalar yapar hale geldiğini bildirdi. Muş, “Bunların siyasi terbiyeden zerre nasiplerini almadıkları aşikardır. CHP, tahrik siyaseti gütmektedir. Amaçları ülkeyi karıştırmak ve kaos çıkarmaktır. Bu CHP’nin geçmişte de defalarca denediği bir yöntemdir. Bu tahrik siyaseti CHP’nin siyasi geleneğinde mevcuttur.” ifadesini kullandı.

CHP’nin aslında Afrin operasyonuna karşı çıktığını ancak toplumsal tepkiden çekindiği için kerhen destek verdiğini vurgulayan Muş, “CHP, ÖSO üzerinden suçlamalarda bulunup sinsi bir algı operasyonu yürütmektedir. Bunların derdi ÖSO ile değil; Türkiye’nin başarıyla yürüttüğü Afrin operasyonuyladır. Kimse karnından konuşmasın. Bir yandan operasyona destek açıklaması yapıp, öte yandan HDP’nin ağzıyla konuşmak ikiyüzlülüğün daniskasıdır.” diye konuştu.

Muş, daha önce defalarca HDP ile işbirliği yapan CHP’nin millet nezdinde itibarı sıfıra indiğini savunarak, şunları kaydetti:

“CHP’nin gerçek yüzü İstanbul il başkanının yaptığı paylaşımlarda belirtildiği gibidir. Gerçek CHP zihniyeti orada açığa çıkmıştır. Sayın Altay ve diğer CHP sözcüleri boşuna ÖSO üzerinden Zeytin Dalı Operasyonunu itibarsızlaştırmaya çalışmasın. CHP ne kadar çırpınırsa çırpınsın orada o PKK’lı teröristlerin kökünü kazıyacağız.”