Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kirişci’den üretimi sürdüren üreticilere teşekkür

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Erzincan’da "Tarım Sektör Temsilcileri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de üretimin önemine dikkati çekerek, her şartta üretimi sürdüren üreticilere teşekkür etti.

Tarım ve Orman Bakanı

Haber: İbrahim Gürler

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Erzincan Sektör Toplantısına Katıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin yanı sıra Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, ilgili kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve tarım sektörü temsilcileri katıldı.

Düzenlenen toplantıda Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır yaptıkları konuşmalarda; düzenlenen toplantının şehrimize, tarım ve hayvancılık sektörüne hayırlı olmasını dilediler.

Yaptığı konuşmada, Erzincan’ın lokomotif sektörünün tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Vali Mehmet Makas, “ilimize göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı Sayın Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi

Düzenlenen toplantıda son olarak konuşan Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci, sektör toplantılarının önemli olduğunu belirterek, Erzincan’ın üreten ve üretmekte kararlı bir şehir olduğunu söyledi.

Erzincan’a Tarım ve Orman Bakanlığı olarak sadece 2021 yılında vermiş oldukları desteklerin tutarının 95 milyon liranın üzerinde olduğunu ifade eden Sayın Bakanımız, bunun hem bitkisel hem de hayvansal üretim için olduğunu anlattı.

Kentte yapılacak termal sondaj çalışmalarının önemini de vurgulayan Sayın Bakanımız, “Elde edilecek jeotermal kaynakların endüstriyel seralarda domates başta olmak üzere sebze üretiminde kullanılacak olmasını hem bir meslek insanı hem de Tarım ve Orman Bakanı olarak belirtmek istiyorum.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, pandemi ile Rusya-Ukrayna savaşının teknolojiyle doymanın mümkün olmadığını gösterdiğini belirterek, “Cebimizde paramız olsa dahi istediklerimizi satın alabilme imkanımız çoğu zaman mümkün olamamaktadır. Dolayısıyla ‘Paramız var, teknolojimiz var ama tarımımız yok.’ diyen ülkelerden değiliz. Paramız da teknolojimiz de çok şükür var ama tarımımız da her geçen gün daha da güçleniyor.” dedi.

Çeşitli ziyaretler kapsamında Erzincan’a gelen Kirişci, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) konferans salonunda düzenlenen “Tarım Sektör Temsilcileri Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Türkiye’de üretimin önemine dikkati çekerek, her şartta üretimi sürdüren üreticilere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı soru-cevap oturumu şeklinde devam etti.