Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Aksun: Kimseye ne mevki ne de iş sözü verdik

MHP Erzincan İl Başkanı Salih Aksu, yapılan 13. Olağan Kongre ile güven tazeledi. Mevcut İl Başkanı Salih Aksu’nun tek aday olarak girdiği seçimde konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 20 Bin tane işsizi olan bir Erzincan’dan bahsediyoruz. Hala birileri falan alınmadı, filan alınmadı geldiğimiz günden itibaren Allah’a şükür biz seçim öncesi hiç kimseye ne makam, ne mevki ne de iş sözü verdik: Biz ülkücü camianın iradesinin tecellisi için oy istedik ve halkımız o desteği verdi” dedi.

MHP Erzincan İl Başkanı

Haber: İbrahim Gürler 

MHP Erzincan Olağan İl Kongresi çok sayıda delege ve partilinin katılımıyla Atatürk Parkındaki bir sosyal tesiste gerçekleşti. Mevcut başkan Salih Aksu, tek aday olarak girdiği kongrede yeniden başkan seçildi.Yapılan 13. Olağan Kongreye Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP MYK Üyesi Hasan Özarslan, , MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Köhne, siyasi parti temsilcileri ve partililer katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını yapan MHP Genel sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya, “Her zaman olduğu gibi bir disiplin ve birlik anlayışı içerisinde kongrelerimizi yapıyoruz” dedi. MHP Genel sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya, “Bugüne kadar 912 ilçe kongresi tamamlanmıştır. Bugünde Erzincan il kongremiz ile birlikte 72 il kongremizi tamamlamış olacağız.

LİDER ÜLKE TÜRKİYE’YE DOĞRU ADIM, ADIM İLERLİYORUZ

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin 9 Ağustos 2020 tarihinde Samsun İli İlk adım ilçesinde başlatmış olduğumuz Milliyetçi Hareketin 13. Olağan büyük kurultayının süreci inşallah bu ayın sonu itibariyle tamamlanmış olacağını söyleyen Çetinkaya, “2023 yılına giden bu yolda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına doğru sözümüz, ilkemiz, hedefimiz, ülkümüz olan 2023 de lider ülke Türkiye’ye doğru adım, adım ilerliyoruz.. Bekamızın varlığına baş koymuş, Türkiye’nin menfaatlerini sağlam ve sarsılmaz duruşla müdafaa etmiş ve bugünlere de kolay gelinmediğinin idrakinde olan Milliyetçi Hareket Partisinin mensupları olarak bu kongrelerimizde bu şuurla, bilinçle hareket edecek olan kadrolarımızı seçiyor. Bu arkadaşlarımızın mutluluk ve onurlarını birlikte yaşıyoruz. Bir salgın hastalık dönemindeyiz. Sayın Genel Başkanımızı mesajı ne yapmamız konusunda nasıl düşünmemiz gerektiği ve bundan sonra Türkiye’yi nelerin beklediği ifadelerini beraber dinledik. 50 yıl Türk siyasetine damga vurmuş büyük tecrübelere sahip partinin lideri olan genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli, şartlar ne olursa olsun ülkemiz için atılacak en hayırlı adımın arkasında ve yanında olacağız” dedi.

PARTİMDEN ONUR VE ŞEREF DUYMAKTAYIM

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise konuşmasında Ben Ülkücüyüm, Milliyetçi Hareket Partisinin mensubuyum. Partimi temsilen belediye başkanlığı yapmaktayım. Partimden onur ve şeref duymaktayım. Gönülden ifade ediyorum ki Cumhur ittifakının gereği olan ne ise onun üzerin de çalışmaya gayret ediyoruz. Başta Genel Başkanım ve değerli yöneticilerim olmak üzere hiç kimsenin talimatı dışında bir görev yapmadığımın bilinmesini isterim. Geldiğimiz günden beri ifade edilen bir takım isnatlara bugün milletvekilimin az önce okuduğu genel başkanımızın beyanatın da olduğu gibi Cumhur ittifakı neyi gerektiriyorsa onun yanın da duruyoruz, nefesimizi genel başkanımızın aldığı nefesle birleştiriyoruz. Hiç kimsenin bundan tereddüt etmemesini ve kendilerinin kafasına takılan herhangi bir soru, soru işareti varsa 7/24 onlara cevap vermekten geri durmayacağımın bilinmesini isterim.

DÜN DE ÜLKÜCÜYDÜM, BUGÜNDE ÜLKÜCÜYÜM

Farklı sofralarda kendilerini birilerine meze yapanlar şunu bilsinler ki ben dün de Ülkücüydüm, bugünde Ülkücüyüm, Yarın da Ülkücüyüm. Hiçbir menfaate ihtiyacım yoktur böyle bilsinler. Makam ve mevki elde etmek için kirli oyunlar içerisinde, algı operasyonlarıyla bu memleket de durmak istediğimiz çizgiyi yıpratmak isteyenler bir daha şunu düşünsünler. Eğer Milliyetçi Hareket Partisinde görev almak isteyen her arkadaşımız da başımızın tacı MHP Genel Başkanının, MHP kurucu lideri Alpaslan Türkeş’in ve MHP’nin üç hilal simgesi benim makam odamda mevcut. Kapıdan girişte olan fotoğrafları dillendirenler, bizim Ülkücülüğümüzü tartışanlar, genel başkanımın talimatı ile o fotoğrafların orada olduğunu bilmesini isterim.

BİZ MAKAM VE MEVKİLERİ ELİMİZİN TERSİ İLE İTTİK

Biz Makam ve mevkileri elimizin tersi ile ittik. Bize yıllar öncesinden il müdürlüğü için MHP seçimlerine müdahil olmakla seni atamayız diyenleri 2004 yılında da elimin tersi ile ittim,2019 yılında bize getirilen teklifleri de ittik. Bugün de Ülkücü hareketin mensubu olarak burada görev yapmaktayım, gereği ne ise onu da yerine getirmekteyim.

ÜLKÜCÜNÜN AYAĞINA GİTMEK BENİM İÇİN ŞEREFTİR

Bana su parayı götürmüşsün, şu yolsuzluğu yapmışsın, şu hırsızlığı yapmışsın, bizim yüzümüzü yere eğdirdin diyerek bana gelin, diyen Başkan Aksun, bana birilerine neden mevki vermedin diye gelenleri sorguladığımız da 2004 yılında seçimleri kaybettiğimizde o zaman il başkanıyım, Kamu-sen il başkanımızı çağırdım kim bizde kaldı diye sorduğum da, sadece ben kaldım ve bende o günkü başkandım dedi. Bizi yıpratarak bir yere varılamaz. Biz Milliyetçi Hareket Partisini temsil ediyoruz, Ülkücüleri tensil ediyoruz. Yaptığımız işler ortada, edindiğimiz başarı ortada. Bugün ilimizde bir kentsel dönüşüm yapıyoruz, maliyeti belli. Çevre Şehircilik bakanım diyor ki, başkan ya senin cesaretin çok, ya da bunun nereye varacağını bilmiyorsun. Böylesi büyük riski alarak Ülkücü camia başını kaldırdı diye onu daha da yükseklere çıkarmak için emek koyuyoruz. Gece, gündüz koşturuyoruz. Fakat bakıyorum ki nefsani çıkarlar için bu konuları irdeleyen arkadaşlardan bir daha istirham ediyorum lütfen, gelsinler hep birlikte masaya oturalım ve neleri eksik yaptıysak, ellerinde de bir projeleri varsa, bu memleketi bir yerlere götürecek projeleri varsa hep birlikte başarıya ulaştıralım. Bizim kapımız herkese açık. Erzincan ilimizde yaşayan tüm hemşerilerime açık ama ülkücü camiaya bir başka açık bunu herkes böyle bilsin. Ulaşamadığım, kalbini incittiğim ülküdaşım da varsa hepsinden özür diliyorum. Ülküdaşlarımın yanına gitmek benim görevim, ülkücünün ayağına gitmek benim için şereftir” En icra köşede de bir ülkücü olsa onun ayağına giderim, bana gönül koyduysa onun gönlünü alırım, ama bana lütfen şunun la gelin, başkanım şunları yaparsak daha başarılı oluruz dereniz eğer bununla işbirliği yaparız.

20 BİN TANE İŞSİZİ OLAN BİR ERZİNCAN’DAN BAHSEDİYORUZ

20 Bin tane işsizi olan bir Erzincan’dan bahsediyoruz. Hala birileri falan alınmadı, filan alınmadı geldiğimiz günden itibaren Allah’a şükür biz seçim öncesi hiç kimseye ne makam, ne mevki ne de iş sözü verdik: Biz ülkücü camianın iradesinin tecellisi için oy istedik ve halkımız o desteği verdi. Şimdi de Cumhur ittifakının gereği için elimden geleni yapıyorum, yapmaya devam edeceğim, ta ki genel başkanım ve yöneticilerimin aksi bir talimat verilene kadar. Biz talimatı genel başkanımızın haricinde hiç kimseden almayız bu böyle bilinsin. Fakat biliyorsunuz Erzincan ittifakı ile belediyeyi yönetiyoruz. Benin 11 tane belediye meclis üyem var. 31 meclis üyesinin yüzde 99’unun oyu ile şu ana kadar kararlar alındı. Bu bir başarıdır. Kendi iç dinamiklerini harekete geçirip bugün Erzincan’da sahiplenmiş olan ülkücü camianın başını önüne eğdirecek hiçbir davranışımız olmamıştır, olamayacaktır da Allah’ın izniyle. Ulaşılamayan ülkücülere ulaşmak adına bana söyleyin. Dedikodu edecekse genel başkanımın da emri bozgunculukla Riyakârsızlıkla işi olanlara hiçbir zaman itibar etmeyeceğiz, yolumuza bakacağız, ülkücü ise her zaman başımın tacı, onunla yol yürümekten de şeref duyuyorum, tüm camiamıza saygılar sunuyorum” dedi.

Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun’un konuşmasının ardından mevcut başkan ve tek aday olarak seçime giren Salih Aksu tüm camiayı selamlayarak yaptığı konuşmasında, “13’ncüsünü icra edeceğimiz Olağan İl Kongremizin Milliyetçi Hareket Partisine, Ülkücü Harekete ve Erzincan’ımıza hayırlı olmasını Yüce Allah’tan diliyorum.

İSTİKLAL İÇİN BİRLİK, İSTİKBAL İÇİN DİRLİK, KAZANAN TÜRKİYE OLACAK.

Koltuklar, makam ve mevkiler de insanlar gibi fanidir. İnsanlar küçük hırslara göre değil, büyük ideallere göre bir hizmet şuuru taşırlarsa şeref kazanırlar.’’ Bugün bu salonda Ülküdaşlık, dava kardeşliği ve davasını karşılıksız sevenler kazanmış olacaktır. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin kongreler süreci için vermiş olduğu direktif gereğince; İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik, Kazanan Türkiye Olacak! Parolasıyla, Erzincan’ımızda kongre sürecini 6 Eylül’de Refahiye’den başlatıp,11 Ekim Tarihinde Merkez İlçe kongremizi yaparak ilçe kongrelerimizi hayırlısıyla tamamladık. Bugün de İl kongremizi yaparak süreci sonlandırmış olacağız. 14 Mart 2021 tarihinde icra edilecek Büyük Kurultay ile Türkiye genelinde partimiz kongre sürecini tamamlayıp, 2023 Vizyonuna uygun kadrolarını şekillendirmiş olacaktır.

BiR OLACAĞIZ, BERABER OLACAĞIZ GÖNÜLLERİ FETHEDECEĞİZ

Genel Başkanımızın ortaya koyduğu akılcı bir duruşun sonucu olan Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir MHP projesidir. Bu nedenle bizlere düşen Cumhur İttifakına sımsıkı sahip çıkmaktır. Dostu memnun, düşmanlarımızı rahatsız eden bu ittifak herkese inat bizlerin desteği ile daha da güçlenerek var olmaya devam edecektir. Vatanı, Milleti, Bayrağı, Dini tahrip edilirken, masasından ve kasasından başka derdi olmayan zavallıları uyandırmak istiyorum’’ Bizim davamız bölgesinde lider olmuş, halkı zengin, devleti güçlü bir Türkiye davasıdır. Bizim davamız Allah davasıdır. Rehberimiz Kur’an hedefimiz Turan’dır. Milliyetçi Hareket Partisi Türk Siyasetinin Onur Pırıltısıdır. Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Neyi amaçlıyorsak Türklüğün ve Türkiye Cumhuriyetinin parlak istikbaline hazırlık ve hizmettir. Bir olacağız, beraber olacağız gönülleri fethedeceğiz!’’

ÜLKÜSÜNÜ KARŞILIKSIZ SEVMİŞ BİR KARDEŞİNİZİM

2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleri, 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri bizleri beklemektedir. Bu süreçte kişisel hırsları bir kenara bırakıp enerjimizi içe harcamak yerine teşkilat bütünlüğü içinde hareket ederek, ülküdaşlık ve dava kardeşliğimizi öne çıkarıp Milliyetçi Hareketin başarısı için üzerimize düşeni yapmamız gerekmektedir. Başbuğumuzun bizlere ön gördüğü gibi; Davalarımızın çözümünü çalışarak, istişare ederek ve kardeşçe aramak zorundayız. Ömrünü davasına adamış, daima ülkücü hareketin emrinde olmuş, ülküsünü karşılıksız sevmiş bir kardeşiniz olarak huzurlarınızdayım. Sözlerimin başında da söylediğim gibi bu salonda kazanan Ülkücü Hareket olacaktır. Hepinizi kardeşim biliyor, ülküdaşınız olmaktan ve dava arkadaşlığı yapmaktan son derece bahtiyarım. Gücüm yettiği kadar, Allah ömür verdiği kadar davamın hizmetkârı olmaya devam edeceğim. Sözlerime son verirken, Vatanımız için canlarını feda eden Kahraman Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle anıyor yâd ediyorum. Rahmetli Başbuğumuzu ve Ülkücü Hareketin Yiğit Evlatları, hatırası ve acısı daima yüreğimizde yaşayan şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kongremizin partimize, ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. 14 Mart 2021 tarihinde yapılacak olan Büyük Kurultayımızda Liderimiz Saygıdeğer Genel Başkanımız Doktor Devlet Bahçeli Tek Liderimiz, Tek Adayımızdır. İstiklal için birlik, İstikbal için dirlik, Kazanan Türkiye olacak, Ne Mutlu Türk’üm Diyene” diyerek sözlerini tamamladı. Yapılan konuşmaların ardından yapılan seçimde delegelerin oyunu alan Aksu, yeniden İl Başkanlığına seçildi