Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Binali Yıldırım: Pahalılık nedir bilmeyen ülkeler kömüre, oduna yöneldi

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan’ın Tercan ilçesindeki Bal Festivali’nde önemli mesajlar vererek Avrupa'nın büyük bir enerji krizi ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Binali Yıldırım, pahalılık nedir bilmeyen ülkelerin kömüre, oduna yöneldiğini, Türkiye'de bu durumun yaşanmadığını söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan’ın Tercan ilçesindeki Bal Festivali’ne katıldı. Tercan Mama Hatun Kervansarayı yanında düzenlenen programa Son Başbakan Binali Yıldırım, Vali Mehmet Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tercanlı vatandaşlar tarafından coşku ile karşılanan Son Başbakan Binali Yıldırım ile Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler Tercan Belediyesini ziyaret ettikten sonra esnaf ziyareti yaptılar. Ardından festival alanında kurulan bal stantlarını tek tek ziyaret eden Son Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler bal üreticilerine bereketli kazançlar dilediler.

Stant ziyaretinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda yapılan konuşmalarda Bal Festivalinin hayırlı olması ve toplu açılışı yapılan yatırımların hayırlı olması temennisinde bulundular.

Törende son olarak konuşan Son Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek; “Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Aramıza fitne sokmak isteyenlere gereken cevabın tarihte olduğu gibi bugün de vereceğiz. Her şey insanımızın rahatı için, hayat kalitesinin artması için. İlk günden bugüne bu anlayışla çalışıyoruz ve bugünlere geldik. Çok yol kat ettik. İkinci bir yüz yıla giriyoruz. 2023 sıradan bir yıl değil. Cumhuriyet’imizin 2. yüz yılına bismillah diyeceğiz, Yıldırım, “Pahalılık nedir bilmeyen ülkeler şimdi vatandaşlarına diyor ki: ‘Kömür sobası alın, odun biriktirin, daha zor günler bizi bekliyor.’ Ama Türkiye bu zorlu günlerden, bu zorlu şartlardan en az zararla çıkmak için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde elinden gelen gayreti gösterdi. Her şey çekilebilir, her sıkıntıya katlanılabilir. Ama güven ve istikrar, vatan, millet, bayrak, devlet her şeyden önce gelir.” dedi. dedi.

Binali Yıldırım ve beraberindekiler bal festivali açılışının ardından Kargın Beldesi’nde Hayırsever İş İnsanı Ömer Gültekin tarafından yaptırılan ilk ve ortaokulun açılış törenine katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Ömer Gültekin İlkokulu / Ortaokulu açılış programında yapılan açılış konuşmalarının ardından Vali Mehmet Makas yaptığı konuşmasında, Hayırsever İş İnsanı Ömer Gültekin ve ailesine Erzincan eğitimine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek; “Erzincan eğitimde son yıllarda öğretmen ve derslik konularında ülkemizin örnek şehirlerinden biri haline geldi. Devletimizin yanı sıra hayırseverlerimizin desteği ile öğrencilerimizin eğitimini modern dersliklerde sağlıyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Son Başbakan Binali Yıldırım ise İş İnsanı Ömer Gültekin’in köyünü unutmadığını ve bu eğitim yatırımıyla memleketine mührünü vurduğunun altını çizerek; “ Hayırseverlerimizin desteği ile Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı, Türkiye’de en fazla burs veren özel vakıf. Böyle bir unvanı var. Her yıl 8 bin öğrenciye burs veriyor. Bugüne kadar 60 bin öğrenciye burs verdik ve o öğrenciler doktor, kaymakam, hakim, savcı oldu, memleketin her köşesinde gururla, onurla memleketimizi temsil ediyorlar. Burslar genellikle Erzincanlı ama Türkiye’nin neresinde okursa okusun, bütün gençlerimize yapılıyor. Bu yatırımı Kargın Beldemize kazandıran Ömer Gültekin’e ve ailesine teşekkür ediyorum.” dedi. Açılışın ardından Son Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler okul binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı.