Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Hızlı Tren çalışmaları devam ediyor

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hızlı tren hattının Sivas'tan Erzincan, Erzurum, Kars'a kadar uzandığını ve Zara-İmranlı-Kemah-Erzincan kesiminin ise ihale hazırlık çalışmaları devam ettiğini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK

Haber: İbrahimGürler 

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Partisinin 31 Mart yerel seçim kampanyası kapsamında düzenlenen ilk mitingde Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. Erdoğan burada yaptığı konuşmada,  hızlı tren hattı Sivas’tan Erzincan, Erzurum, Kars’a kadar uzandığını ve Zara-İmranlı-Kemah-Erzincan kesiminin ise ihale hazırlık çalışmaları devam ettiğini söyledi.

Toplam maliyeti yaklaşık 10 milyar lira olan Ankara-Yozgat-Sivas yüksek hızlı tren hattının yapımının devam ettiğini kaydeden Erdoğan, “Şimdi ne der onlar biliyor musunuz? ‘Aman yapmayın ha’. Öyle derler. George, Hans, yüksek hızlı trenle gidecek de benim Ayşe’m, Fatma’m, Ahmet’im, Mehmet’im niye gitmesin?” diye sordu.

Bu hattın Ankara-Sivas yolculuğunu iki saate düşürdüğüne dikkati çeken Erdoğan, şunları dile getirdi:

“Bunu en kısa zamanda bu yıl test sürüşlerine başlayıp önümüzdeki yıl da işletmeye açacağız. Bu hızlı tren hattı Sivas’tan Erzincan, Erzurum, Kars’a kadar uzanıyor. Sivas-Erzincan Hızlı Tren Projemizin, Sivas Zara kesiminin altyapı yapım çalışmaları, Zara-İmranlı-Kemah-Erzincan kesiminin ise ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor. Edirne’den Kars’a uzanan Doğu Batı koridorumuz tamamlandığında, Sivas, Londra’dan Pekin’e ulaşan İpek Demir Yolu’nun önemli bir parçası haline gelecek. Bitmiyor, Sivas’ı Malatya ile hızlı trenle bağlıyoruz. Hattın etüt proje çalışmalarını bu yıl tamamlıyoruz. Şu anda Ulaştırma Bakanı burada, notları alıyor. İşi takip etmez, bitirmezse, eyvallah, güle güle.” Dedi