Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan sevdamızı gönüllere nakşedeceğiz

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde düzenlediği basın toplantısında, Spordan bilime, sanattan siyasete, tarımdan sanayiye kadar Erzincanlı gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah gençlerimizle hep birlikte Erzincan sevdamızı gönüllere nakşedeceğiz” dedi

AK Parti Erzincan Milletvekili

Çakır, basın toplantısında şu ifadelere yer verdi; Irak’ın kuzeyinde başlatılan operasyonlarda hain terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Harekatı’nda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun.

Gençlerimizi yakından ilgilendiren çalışmalarımız ve gündem konularıyla ilgili düşüncelerimi ana hatlarıyla ifade etmek istiyorum. Bilindiği üzere, ABD Başkanı 24 Nisan günü yayımladığı bir mesajda, 1915 yılında Osmanlı Devleti’nde yaşanmış hadiseleri “soykırım” olarak tanımlamıştır.

Bu tamamen temelsiz, dayanaksız ve haksız bir ifadedir. Hiçbir tarihî ve hukukî geçerliliği olmayan bu ifadeleri gerçekçi bulmuyorum.ABD Başkanının asılsız iddiaları esas alan açıklamalarını kabul etmiyor, tarihi bir yargılama alanı olarak gören bu zihniyeti şiddetle kınıyorum. Türkiye’ye “soykırım” ithamını yönelten ABD ve Avrupa, kendi tarihlerine baktıklarında soykırımın hakiki manasını anlayacaktır.Kızılderililer, Vietnam, Hiroşima, Endonezya, Nagazaki ve Bağdat ortadayken sizler kalkıp da Türk milletini soykırım yalanıyla aynı hizada tutamazsınız. Ermeni iddialarıyla ilgili bırakın mahkeme kararını, bir somut delil bile yoktur.Bin yıldır aynı coğrafyada yaşadığımız Ermeni toplumuyla herhangi bir sorunumuz yok.Ancak bu süreçte “içimizdeki Amerikalıların” tarihi gerçekleri görmezden gelerek soykırım yalanına sözcülük yapmaları, onların gerçek yüzlerini ortaya çıkarmıştır.

Kendi vatanına, kendi milletine ihanet eden “içimizdeki Amerikalıları” iyi tanımalıyız. Bu mandacı ve sömürgeci zihniyeti aziz Milletimizin takdirine havale ediyoruz.

Beşikteki bebeğe kurşun sıkan PKK terörüyle yüzleşemeyen HDP’nin, Türkiye Cumhuriyeti’ni olmamış bir soykırım ile yüzleşmeye davet etmesi, tam bir “utanmazlık” örneğidir.Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin bugün kendisine sığınan, güvenen göçmenlere gösterdiği insaniyet, misafirperverlik ve merhamet, onun tarihteki tertemiz vicdanının bir kanıtıdır. Bırakalım tarihi, tarihçiler konuşsun ve sonuçlandırsın.

TÜRKİYE’MİZ BÜYÜK BİR HIZLA BÜYÜYOR, GELİŞİYOR.

Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geleceğini inşa ediyor.

“Her şey Türkiye için” sloganıyla çıktığımız bu kutlu yolda nice engellere, ihanetlere maruz kalmamıza rağmen kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz.

Bu kutlu yolda en büyük güç ve enerji kaynağımız gençlerimizdir. Gençler sadece eğitimde, ticarette, siyasette değil; sanatta, teknolojide, kültürde ülkemizin yolunu açıyor, bizleri aydınlatıyor. Ülkemizin kalkınmasında, ilerlemesinde, daha müreffeh ve demokratik seviyeye ulaşmasında gençlerimiz en ön sırada yer alıyor. AK Parti olarak gençlerimizi geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’sinin mimarları olarak görüyoruz.

Tam 19 yıldır kendine güvenen, millî şuur ve şahsiyet sahibi nitelikli genç nesilleri yetiştirmek için çabalıyoruz. Nitekim gençlerimize verdiğimiz değeri ve sevgiyi, Erzincan’ımıza yaptığımız yatırımlarla da gösterdik, gösteriyoruz.

Erzincan’ımızın gururu, gençlerimizin kankası, değerli büyüğümüz, Başbakanımız, Genel Başkan Vekilimiz Sayın Binali Yıldırım Beyefendiye gençlerimize yönelik yatırım ve projelere gösterdiği kıymetli ilgi ve desteklerinden dolayı huzurunuzda bir kez daha teşekkürlerimi arz ediyorum.

Gençlerimizin potansiyelini en verimli şekilde kullanabilmesi için her alanda onlara destek olduk. Bu amaçla, son 18 yılda Erzincan’ımıza gençlik ve spor alanında 607 milyon üzerinde yatırım yaptık.

Yine göreve geldiğimizde Erzincan’da 2.220 yatak sayısı ile 2 yurt varken, günümüzde %368’lik artışla 10.400 yatak sayısı ile 12 yurt bulunmaktadır.

Yani Erzincan Binali Yıldırım Üniversitemize gelecek olan her genç kardeşimiz, barınma sorunu yaşamadan konforlu şartlarda eğitimine devam edebilir. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde gençlere yönelik tüm sportif faaliyetler bulunmaktadır. Gençlik Merkezlerimiz her geçen gün artan sayıları ile daha fazla gence ev sahipliği yapıyor. Erzincan’ımızda 3 tane gençlik merkezimiz ve 1 gençlik ofisimiz kültür sanattan spora, kişisel gelişimden yabancı dil eğitimine kadar hemen her alanda gençlerimize hizmet veriyor. Bu merkezlerden 17 bin 394 gencimizin ciddi anlamda faydalandığını da sizlerle paylaşmak istiyorum.

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında 2012-2019 yılları arasında Erzincan ilimizde 35 projeye 2 milyonun üzerinde bir destek sağlandı.

Spor alanındaki yatırımlarımızın olumlu sonuçlarını alıyoruz.

2002 yılından bugüne Erzincan’ın lisanslı sporcu sayısını 2.900’den 75.586’ya çıkardık. Yine sporcu yetiştirmede önemli bir role sahip olan antrenörlerimizin 7 olan sayısı 791’e ulaştı.

Göreve geldiğimizde yüzme havuzu bile olmayan Erzincan’ımızı 25 adet spor tesisiyle donattık. Yakın zamanda inşallah Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi ve Yüksek İrtifa Kamp Eğitim Merkezini de hizmete açacağız. Bu projede emeği geçen bütün kadrolara, özellikle Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum.

Erzincan’ımız bir tarım kenti. Tarımsal kalkınmayı geliştirebilmek için sürekli yeni yatırımlar, proje, destek ve hibeler yapılıyor. Tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesi ve artırılmasını temin için genç çiftçilerimize 30 bin lira hibe desteği sağladık. Erzincan tarımı gençlerimizle büyüyor ve gelişiyor.

Spordan bilime, sanattan siyasete, tarımdan sanayiye kadar Erzincanlı gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah gençlerimizle hep birlikte Erzincan sevdamızı gönüllere nakşedeceğiz. Genç kardeşlerimiz kültür şehri, medeniyetler köprüsü Erzincan’ımızın ve ülkemizin geleceğidir. Onlar ki 2053 ve 2071 hedeflerimizi hayata geçirecek olan nesillerdir. Onlar ki istikbal ümidimiz, göz bebeğimizdir. Bizim gençlerimize olan sevgimiz, muhabbetimiz lafta değil. Biz gençlerimizi siyasi malzeme, oy oranı olarak görmüyoruz; onları her anlamda geliştirmek, dünyaya entegre etmek ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz. Sıklıkla Erzincan’da gençlerimizle buluşuyor, onların her meselesini dikkatle takip ediyor, her işlerini çözmenin gayreti içeresindeyiz. Bunu yapmayı boynumuzun borcu olarak kabul ediyoruz. Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştaki her bir gencimizle kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Bu gençliğin inşasını birlikte başararak önce 2023 vizyonlarımıza ulaşacak, ardından da 2053 ve 2071 hedeflerimizi gençlerimize emanet edeceğiz. Çünkü ülkemizi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedefe taşıyacak olan güç, irade ve enerji gençlerimizde var.