Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu CHP’de genel başkanlığa aday

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP’nin 3-4 Şubat’ta yapılacak 36. Olağan Kurultayı’nda genel başkan aday adayı olacağını açıkladı.

Eski YARSAV Başkanı Ömer

ANKARA(AA) – Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP’nin 3-4 Şubat’ta yapılacak 36. Olağan Kurultayı’nda genel başkan aday adayı olacağını açıkladı.

Eminağaoğlu, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, kurultayın cumhuriyet ve demokrasinin korunması, ülke ve ulus devletinin geleceği ile halkın kaderini doğrudan ilgilendirdiğini söyledi.

Türkiye’de hukuk ve adalet konusunda sıkıntıların bulunduğunu anlatan Eminağaoğlu, “Ülkeye adaleti, hukuk ve demokrasiyi getiren CHP içinde de adalet, hukuk ve demokrasiyi etkin kılmak için, böyle bir CHP ile Türkiye’yi sorunlarından kurtarmak için CHP Genel Başkanlığına aday adayı olduğumu açıklıyorum.” dedi.

“Mevcut tüzükle gerçek anlamda adaleti yaşayabilmek olanaklı değil”

Yaşanan sorunların yegane sorumlusunun AK Parti iktidarı olmadığını ifade eden Eminağaoğlu, etkin bir muhalefetin yapılamamasının, bugünkü sorunlarla yüz yüze kalınmasına neden olduğunu vurguladı.

CHP’nin, “Adalet Yürüyüşü”nde kimseyi dışlamadan hareket ettiğini hatırlatan Eminağaoğlu, “Şimdi kurultay ‘adalet’ teması ile yapılmaktadır. Mevcut tüzükle gerçek anlamda adaleti yaşayabilmek olanaklı değildir. İstisna hükmü olmasına rağmen, yaygın uygulama haline getirilerek illerde sıklıkla uygulanan blok listeler, ‘Adalet Yürüyüşü’ndeki herkesi kucaklayan anlayışı gölgelemiş, başkanın tek adam kadrosunu yaratmıştır.” diye konuştu.

“Tüzük değişikliği” çağrısı

“Ülkede tek adamlığa ‘hayır’ diyorsak, bütün delegelerin iradesine saygı duyulmalı, partide de tek adamlığa ‘hayır’ denilmeli, adalet anlayışının zedelenmesine yol açılmamalıdır.” diyen Eminağaoğlu, genel başkanlığa adaylık için CHP Tüzüğü’nde yer alan “yüzde 10 delege imzası” kuralını eleştirdi.

Eminağaoğlu, “tüzük değişikliği” gündemli bir olağanüstü kurultay yapılması çağrısında bulunarak, kurultayda çok sesli bir ortamın olması gerektiğinin altını çizdi.

Muhabir: Mehmet Tosun