Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tapanoğlu DEVA Partisi’ne ve Ali Babacan’a İlgi Büyük

DEVA Partisi İl Başkanı Sefa Tapanoğlu DEVA Partisi’ne ve Ali Babacan’a İlgi Büyük

DEVA Partisi İl Başkanı

DEVA Partisi Erzincan İl Başkanı İbrahim Sefa Tapanoğlu,Erzincan halkının DEVA Partisi’ne yönelik bakış açısı ve Millet İttifakı hakkında değerlendirmede bulundu. DEVA Partisi’ne gönüllü çok sayıda vatandaşın olduğunu belirten Tapanoğlu, Türkiye şartlarında bazı maddi kaygılardan dolayı bu gönüllülüklerini resmiyete dökmekten korktuklarını ifade ederek; “Doğal olarak biz de insanları haklı buluyoruz, onları anlıyoruz. Çünkü şu anki konjonktür bu şekilde. Tabii korkmayan,cesur olanlar da var. Ama korkanlara da birşey diyemiyoruz. Maalesef Türkiye’miz bu hale geldi. Bu sebeplerden dolayı üye sayısında istediğimiz rakamlara ulaşamıyoruz. Ama gönüllü sayımız çok fazla.” dedi.

‘ALİ BABACAN, TÜRKİYE’NİN EN GENÇ, EN LİYAKATLI LİDERİ’

DEVA Partisi kurucu üyeleri içerisinde yer alan ve siyasete ilk defa DEVA Partisi ile birlikte girdiğini belirten Tapanoğlu, Genel Başkan Ali Babacan’ın bu anlamdaki etkisine dikkat çekerek; “Ali Babacan Türkiye’nin bana göre en genç en liyakatli lideri.” dedi.

Erzincan halkının DEVA Partisi’ne olan bakış açısını değerlendiren Tapanoğlu, Ali Babacan’ın güven veren bir isim olduğuna vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti; Şu an ekonomik sıkıntılardan ötürü halkımız Ali Bey’in ismini duyunca heyecanlanıyor. Keşke tekrar başa gelse de tekrar eski günlerimize dönsek diyorlar. Bu yönden DEVA Partisi ve Ali Babacan’a ilgi büyük. Bize de ilgi büyük. Ama maalesef Türkiye’nin şu anki konjonktüründen ötürü insanlarda bir korku var.Bize karşı bir talep var. Geliyorlar, tanışmak istiyorlar, fikrimizi öğrenmek istiyorlar, ne zaman kazanacaksınız, ne zaman başımıza geleceksiniz diyorlar.”

“VATANDAŞLAR ÜYE OLMAYA KORKUYOR”

Bir seneye yakın bir süredir İl Başkanlığı görevini yürüten Tapanoğlu, Türkiye’deki bütün partiler arasında en iyi teşkilatlanmanın DEVA Partisi’nde olduğunu savunarak şunları söyledi; “Türkiye geneline baktığımızda ilçelerde yüzde 70 oranında bir teşkilatlanmamız var. Erzincan’da merkez ilçemiz ile beraber 9 ilçemiz var.Bu 9 ilçenin 3 tanesinde teşkilatlanmalarımızı oluşturduk, yönetimimizi kurduk. Bir ilçemizin kongresini yaptık. Şu anda toplamda 4 ilçemizde oluşum halindeyiz.” Dedi.

”İnsanların maddi kaygılardan dolayı üye olmak konusunda endişe yaşadıklarına değinen Tapanoğlu, şunları anlattı; “Üye olun dediğimiz zaman insanlar haklı olarak korkuyorlar. Resmiyete girmeyelim, çocuğum şuraya işe girecek veya şurada mülakata girecek şeklinde insanlarımızın korkuları var.Bu korkularından ötürü üye olmaktan çekiniyorlar. Özel sektörde çalışıyorum sıkıntı yaşarım ya da ihale alamam gibi korkuları da var insanların. Doğal olarak biz de insanları haklı buluyoruz, onları anlıyoruz.Çünkü şu anki konjonktür bu şekilde. Tabii korkmayan, cesur olanlar da var. Ama korkanlara da bir şey diyemiyoruz. Maalesef Türkiye’miz bu hale geldi. Çünkü hukuk yok, hak yok, adalet yok. İnsanlar bugün bir hukuksuzluğa karşı karşıya kaldıkları zaman kime şikayet edecekler. Bu sebeplerden den dolayı üye sayısında istediğimiz rakamlara ulaşamıyoruz. Ama gönüllü sayımız çok fazla. İnsanların her geçen gün kendine olan güveni biraz daha artıyor. İnsanlar açıkçası biraz da gözünü kararttı. Başta korkuyorlardı belki ama şu an ne olursa olsun artık diyorlar. Yavaş yavaş özgüven toparlamaya, cesaretlerini toplamaya ve yavaşyavaş muhalefet partilerinde yer almaya,onlara üye olmaya, onların sosyal medya hesaplarını takip etmeye, onlara destek vermeye başladılar.”

‘BUGÜNKÜ TÜRKİYE ŞARTLARIN DAİTTİFAK OLMAYI OLUMLU BULUYORUM’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın çalışmalarını değerlendiren Tapanoğlu, Millet İttifakı’na değindi. şu anki Türkiye şartlarında siyasi partiler arasındaki ittifak kurmanın normal olduğunu belirten Tapanoğlu; “İttifak kaçınılmaz bir şey.Gönlümüzden geçen tabii ki DEVA Partisi’nin tek başına iktidar olmasıdır, Ali Babacan’ın tek başına Cumhurbaşkanı olmasıdır,Partimin hiç kimseye ihtiyacı olmadan lider olmasıdır. Bunu çok isterim. Çünkü DEVA Partisi tek başına buna müsait bir parti. Biz tek başımıza ülkeyi yönetebiliriz. Ama hükümet öyle bir yasa getirdi ki artık insanlar ittifak etmek zorundalar. İttifaksız bir seçim bugünkü Türkiye’de şartlarında mümkün değil. O yüzden bu ittifak isteğe bağlı bir durum değil. Zaruret oldu artık. Bir cumhurbaşkanı adayı üzerinde yoğunlaşmak bütün partiler için iyi bir şey. Bu nedenle ittifakı olumlu buluyorum.” şeklinde konuştu.