Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beyaz önlüklerini giydiler

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından birinci sınıf öğrencileri için Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap kongre ve kültür merkezinde 70 öğrenci için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yanlızbağ yerleşkesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap kongre ve kültür merkezinde düzenlenen beyaz önlük giyme törenine Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Uysal, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Abdülmecit Kantarcı, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Çolak, Akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

ECZACILAR SAĞLIK SİSTEMİNİN KIYMETLİ BİR BİLEŞENİ OLMUŞTUR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende açılış konuşmalarını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Uysal tüm katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Geçmişten günümüze Eczacılar sağlık sisteminin kıymetli bir bileşeni olmuştur. Bu kıymetli mesleğe adımınızı atarken, sevinç ve heyecanınızı sizlerle birlikte paylaşıyorum. Doğup büyüdüğüm bu güzel şehre değer katan eczacılık fakültemizin öğrencileri olarak, bu zorlu süreçte hocalarınızın destekleri ile mezun olmayı amaçlıyorsunuz. Mezun olduktan sonra mesleğinizi en güzel yerlere taşımak ve hakkınız ile icra etmek ilk hedefinizdir” dedi.

Eczacılık Fakültesi 2018 ÖSYS birincisi Hatice Betül Kaya ise konuşmasında; “Ailelerimizin hocalarımızın, devletimizin bize verdiği emekleri boşa çıkarmamak için canla başla çalışacağız ve beyaz önlüğümüzü gururla taşıyacağız” dedi.

ECZACILIK BİR HAYAT BİÇİMİDİR

Daha sonra konuşmalarını yapan Türkiye Eczacılar Birliği Erzincan İl Temsilcisi Eczacı Burak Sarıkaya ise, “2018-2019 Eğitim öğretim döneminde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesine ilk adımlarını atan 1. Sınıf öğrencilerimizin beyaz önlük giyme töreni için buradayız. Eczacılık mesleğini sadece bir meslek olarak görmeyin. Eğitim hayatınız boyunca ve sonrasında yaşayarak göreceğiniz gibi Eczacılık bilimdir, eczacılık sanattır, Eczacılık bir hayat biçimidir ve duruştur. Burada bu özellikleri kazandırabilmek için Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi kurulmuş ve ülkemiz eczacılık alanında güncel donanımı olan eczacılar yetiştirmeyi ilke edinmiştir” dedi.

İNSAN SEVGİSİNİ  İÇİMİZDEN UZAK TUTMAYALIM

Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent; “İnsan sağlığına hizmet amaçlı eğitim veren fakültelerde sizin gibi eczacılar, , Doktorlar, hemşireler, insan sağlığına hizmet veren herkes toplum önünde çok önemli yere sahiptirler. Eczacılık hem bilim hem de sanattır. Bu meslek incelik kültür, duygu derinlik ve en önemlisi insan sevgisi gerektirir.

İnsan sevgisini hiç İçimizden uzak tutmayalım. Bugün çocuklarımız beyaz önlüklerini gelecekler bir Mesleğe Artık yavaş, yavaş ısınmaya başlayacaklar. Beyaz önlük bir semboldür ve çok güzel bir semboldür hiçbir kiri barındırmaz, arındırmak istemez enteresan bir şey, çok da uzak olmayan bir zamanlara kadar sağlık çalışanları siyah önlüklü yiyordu yine de sebebi bulaşan kanı, kiri göstermesin, beyaz önlük olduğu zaman çamaşır makinesi yok yıkama imkanı yok o yüzden siyah önlük giymiş ama daha sonra da tabii ki özelde arkadaşlarımız burada daha iyi bilecektir daha sonra fark etmişler ki bu önlükler kir taşmaya başladı. Hastalıkları tedavi etmek yerine hastalıkları taşımak gibi bir görev üstlenmiş durumdalar sonra beyaz önlüğe geçilmiş. Çok da güzel bir şey yapılmış beyaz önlük şifanın temizliğin sağlığın aydınlığın ve de saflığın simgesi görülmüş. Sevgili öğrenciler beyaz önlük giyeceğiniz önlük kendinize yaraşır bir şekilde öğrencilik ve meslek hayatı geçirmenizi diliyorum. Fakültemizde mezun olduğunuzda edindiğiniz bilgi ve becerilere toplum sağlığı için kullanan üreten, sorgulayan, araştırıcı, çözümleyici, mesleğin onurunu koruyup yücelten ve her aşamasın da etkin görev ve sorumluluk üstlenen, Eczacılar olarak yetişmenizi istiyoruz. Eczacı zor okunan doktor yazısını okuyabilen ona göre peçete veren bir esnaf değil, asla o şekilde görünmesini de  hiç istemiyoruz. Eczacı, İnsanların merak ettiği sağlık sorunlarını çoğunlukta ilk danıştığı bir sağlık danışmanı, bazen bir psikolog, bazen bir sosyolog, bazen bir sırdaş, yeri geldiğinde de bir arkadaş olması gerekiyor. Bu yüzden, bu doğrultuda çok iyi bir şekilde yetişmemiz gerektiği açıktır.

2012 yılında kurulan Eczacılık Fakültesi, kendini sürekli geliştiren ve büyümesini devam ettiren ve beraber kurulan fakülteler arasında önemli bir yere gelen, üst seviye gelen bir fakülte konumuna geldiğini belirten Rektör Levent, sizlerden istediğimiz, siz değerli öğrencilerden istediğimiz, bu fakültede okurken mesleki aidiyetlerine hissedeceklerinizden emin olduğumuzdur. Bugün de sizlerle birlikte olmanın birlikte beraber heyecanını yaşıyor olacağız. Bugün giyeceğiniz Beyaz gömleğin hakkını layıkıyla göreceğiniz den ve gelecek nesillere aynı beyazlık de teslim edeceğimiz den hiç şüphem yok. Sizlerin heyecanına ortak olduğumuz bu törende bu törenin hazırlanmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri protokol ve aileleri eşliğinde beyaz önlüklerini giydiler.