Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan'da Sendika Başkanına Çirkin Saldırı

Sağlık Sen Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu’na sendikal faaliyetleri sürdürdüğü gerekçesiyle sözlü ve fiili saldırıda bulunuldu. Sağlık Sen Genel Merkezi konu hakkında bir açıklama yaparak "Erzincan Şube Başkanımıza yapılan saldırıyı şiddetle reddediyoruz ve kınıyoruz" denildi.

Sağlık Sen Erzincan Şube

Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Erzincan Şube Başkanımız Halil İbrahim İçoğlu’na sendikal faaliyetleri sürdürdüğü sırada malum sendika tarafından yapılan sözlü ve fiili tacize ilişkin açıklamamız: Sendika kurma gibi sendikal mücadele yürütmenin temeli de örgütlenme özgürlüğüne dayanmaktadır. Çalışanlar, kendi hür iradeleriyle sendikalara üye olabilirler ve sendikal amaçla faaliyet yürütebilirler. Anayasa, tüm bu hususlara çok açık bir şekilde yer vermiştir. Bu kapsamda Erzincan Şubemiz de görev ve yetkilerini Anayasa’nın ve yasaların çizdiği sınırlar çerçevesinde kullanarak, bir yandan sendikal faaliyetler yürütüyor, diğer yandan çok şeffaf bir şekilde üye çalışmaları yapıyor.

YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ VE KINIYORUZ

Buna karşın, Şubemizin legal sendikal faaliyetinden rahatsız olan malum sendika şubesinin başkanı ve yöneticileri, Şube Başkanımıza sözlü ve fili tacizde bulunmuşlardır. Başkanımızın, sağlık çalışanları ile görüşmesinden, sorunlarına yönelik genel yaklaşımlar ortaya koymasından ve üyelik davetinde bulunmasından rahatsız olmuşlardır. 

Bilinmesini isteriz ki saha kimsenin tapulu mülkü değildir, sağlık çalışanları da kimsenin kulu kölesi değildir.

Saldırganların kaba, tacizkar, nobran yaklaşımından oluşan fiil ve tehditler açıkça suçtur. Erzincan Şube Başkanımıza yapılan saldırıyı şiddetle reddediyoruz ve kınıyoruz.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Yapılan fiil, Anayasa ile teminat altına alınan sendikal hakların kısıtlanmasıdır.  Türk Ceza Kanunu’nun 118. maddesinde sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi iki yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını öngörmüştür.  Bu nedenle, sendikal faaliyetlerimizi engelleyen bu kişilerin işledikleri fillerinden dolayı Türk Ceza Kanununun 118. Madde, Türk Ceza Kanununun hakaret, tehdit suçlarından cezalandırılmaları için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.

MEYDANI KİMSELERE BIRAKMAYACAĞIZ

Sağlık-Sen olarak dayatmalara, tacizlere karşı sağlık çalışanlarının kararlı çatısı, yegane adresi ve gür sesi olmaya devam edeceğiz. Bu manada meydanı kimselere bırakmayacağız.