Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Getat Uygulamalarına İlgi Arttı

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, son teknoloji cihazları ve büyüyen sağlık birimleri ile vatandaşlara umut olmaya devam ediyor

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim

Haber: Fatih GÜLNAHAR

Son yıllarda sağlık imkânlarındaki başarısı ile büyüme kaydeden Erzincan’da kurulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi yüzlerce hastanın tedavilerine yardımcı oldu.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, son teknoloji cihazları ve büyüyen sağlık birimleri ile vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’ndan 1 Kasım 2019 tarihi itibariyle kurulum izni alınan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi’nde geleneksel tedavi yöntemleri vatandaşlara denetlenebilir, sertifikalı uzman hekimlerce hijyen kurallarına ve tedavi protokollerine riayet edilerek uygulanıyor. Geleneksel yöntemlerle tedavi olmak isteyen vatandaşlar hastane ile iletişime geçerek ozon terapi (majör ozon, minör ozon, bölgesel ozon), hacamat ve sülük tedavisi (hirudoterapi) gibi hizmetlerden faydalanabiliyor.
 

Sülük ve hacamat tedavisi Dr. Öğretim Üyesi Ersan Gürsoy, Ozon tedavisi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Necati Bulut tarafından yapılıyor. Merkezde sülük tedavisi uygulayan Dr. Öğretim üyesi Ersan Gürsoy; “Sülük tedavisi milattan öncesi çağlara dayanan eski bir tedavidir. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi’nde bu tedaviyi steril şartlarda hastane ortamında özel seçilmiş sülüklerle yapıyoruz. Sağlık Bakanlığı onaylı çiftliklerde üretilmiş sülükler kullanıyoruz. Hastada ağrı olan bölgeye sülüklerimizi uyguluyoruz. Sülükler ağrılı olan bölgeye 15 dakika yaklaşık 108 tane enzim veriyor. Sülüklerin verdiği enzimler daha çok kan sulandırıcı, ağrı kesici o bölgede ki semtomasyonu azaltıcı enzimler. Aslında emdiği kandan ziyade oraya verdiği enzimlerle şifa sağlıyor. İşlem ortalama 40-45 dakika sürüyor. İşlem sonunda yine burayı uygun şeklide dezenfekte edip kapatıyoruz. Hastayı ortalama ayda bir iki kere şikayetine göre biraz daha düzene binince 6 ayda bir çağırıyoruz. Buna göre bir tedavi planlıyoruz” dedi.

Geleneksel Tamamlayıcı Tıp uygulamalarına son zamanlarda ilginin arttığı belirten Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, “Artan ilginin en önemli sebebi, yapılan tedavilerden olumlu geri dönüşler alınması ve yapılan tedavilerin yan etkilerinin oldukça az olmasıdır ” diyerek Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezinde ozon tedavisi, hacamat ve sülük tedavilerini hijyenik ortam ve koşullarda, işin ehli hocalar ve sağlık personeli ile hastalara sunduklarını belirtip, “Geleneksel tıp yöntemleriyle tedavi olmak isteyen hastalarımızı hastanemize davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.