Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da ki kanser hastaları tedirgin

Erzincan Mengüeck Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji uzmanı Mehmet Naci Aldemir’in başka bir hastaneye gitmesi dolayısıyla Erzincan’da tedavi gören kanser hastaları tedavilerinin aksayabileceğinden dolayı tedirgin olduklarını dile getirdiler.

Erzincan Mengüeck Gazi Eğitim

Haber: İbrahim Gürler 

Önceki yıllarda ki gibi başka illerde ki hastanelerde tedavi görmek istemediklerini belirten hatsalar yetkililerden bir an önce hastaneye yeni bir onkoloji uzmanının getirilmesini istediler.
Yeni hayat Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Hülya Akpunar; “Öncelikle ilimizin ilk Onkoloğu Mehmet Naci Aldemir beyefendiye buradan tüm kanser hastaları adına teşekkür ediyorum. İlimizde çok sevdiğimiz bir doktorumuz vardı ve tayini çıktı ve gitti. Bundan birkaç yıl öncesinde onkoloğumuz yoktu. Hastalarımız kendi illerinde tedavi görmenin rahatlığını ve konforunu bilmiyorlardı. Gördüler ki başka illere sevk maddi manevi çok külfetli burada her şey kolay çünkü tedaviye erişebilirlik kanser hastaları için çok önemlidir. 
Bu yüzden ilimizde bulunan kanser hastaları çok panikte. Doktor gelmeden doktorumuzun gitmesindeki prosedürü anlamamakta direniyorlar. Çünkü bu onların problemi değil. Biz kanser hastalarına göre burası boş bırakılmamalı. Başhekimimiz Orhan Çimen bey bu konuda kamu oyuna bir açıklama yaptı. Yeni onkoloji uzmanı talebi yapılmış olup çalışmaların devam ettiğini yeni doktor ataması yapılıncaya kadar Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi iç hastalıkları kliniklerinde hasta takip ve tedavileri devam edeceğini bildirmiştir. 
Bunun yanı sıra Naci hocamız gitmeden dernek büromuzdaki hastalarımızla görüşmesinde başka illere gitmesi gereken veya tercihen gitmek isteyen hastalarımızın hastaneden epikriz raporlarını mutlaka alıp dosyalarına koymalarının onlar için çok iyi olacağını da hastalarımıza söylemiştir. 
Bilsinler ki hastalarımız yalnız değiller. Milletvekillerimiz, sayın Valimiz, rektörümüz, il sağlık müdürümüz, başhekimimiz ve dernek olarak biz yeni onkoloğumuz gelinceye kadar başhekimimiz öncülüğünde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Erzincan’ımız sahipsiz değildir” dedi.