Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Obezite Merkezi hizmette

Erzincan’da Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Işıkpınar Ek hizmet binasında Obezite Merkezi hizmet vermeye başladı. Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Orhan Çimen, ‘‘Merkezin amacı uzun vadede insanlara kilo verdirmek, verilen kiloyu muhafaza ettirmek, hayat biçimlerini yeniden revize etmek, hem fiziki olarak hem de psikolojik olarak obezite cerrahisi sayısını düşürmek olduğunu söyledi.

Erzincan’da Mengücek Gazi Eğitim

Obezite tedavisinde etkin ve sürdürülebilir mücadelenin uygulanması amacıyla Cumhurbaşkanlığı 100 günlük icraat programı bünyesinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Işıkpınar Ek hizmet binasında Obezite Merkezimiz hizmet vermeye başladı.

Hizmete giren Obezite merkezi hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Hirik, Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Orhan Çimen, obezite merkezi hakkında bilgiler verdi. Endokrinoloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nergis Akbaş  yaptığı  açıklamada ‘‘Obezite merkezimizde hastalarımızı sadece zayıflatmak değil, yaşam tarzı değişikliği, beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesini  ve birçok hastalıktan korunmaya çalışıyoruz. Bu sebeple bir ekip oluşturduk. Diyetisyenimiz, fizyoterapistimiz, hemşire, halkla ilişkiler gibi bazı branşlarımızda hizmet veriyoruz. İdeal kiloya inene kadar uzun bir süreci kapsayan bir çalışmamız olacak. Fiziksel aktivitelerimizi planlıyoruz. Beslenme eğitimi, yaşam tarzı değişikliği bu konularda yoğun bir şekilde ders anlatacağız hastalara. Vücut kitle indeksi 30’un üzerinde olan bütün hastalar başvurabilirler dedi.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Orhan Çimen, burada yaptığı açıklamada merkezin amacı uzun vadede insanlara kilo verdirmek, verilen kiloyu muhafaza ettirmek, hayat biçimlerini yeniden revize etmek, hem fiziki olarak hem de psikolojik olarak obezite cerrahisi sayısını düşürmek olduğunu söyledi. 29 Nisan Pazartesi günü itibariyle hasta kabulüne başlamış bulunmaktayız. İlk gün 3 hastamız ikinci gün 8 hastamız başvurdu. Bu sayının artacağını ümit ediyoruz. Muhtemelen merkezimizi genişletmekte gerekecek dedi.

Çağımızın en önemli sağlık problemlerinden bir tanesi obezite olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Hirik,  Obezite ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığımızın 100 günlük eylem planı içerisinde sağlık bakanlığının çok ciddi çalışmaları var. Bununla alakalı Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde açtığımız “Obezite Merkezi’nin hizmete girdiğini duyurmak istiyoruz. Kilo problemi olan yada Obezite ile ilgili sorunu olan tüm hastalarımız aile hekimlerine başvurabilir dedi.