Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık çalışanlarına işaret dili eğitimi

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık personeli ve hasta karşılama-danışma-yönlendirme personellerine yönelik “İşaret Dili Eğitimi” verildi.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincan’da Engelliler ile çalışanlar arasında etkili iletişim kurabilmek için kurumlardan, “İşaret dili, etkili iletişim, beden dili gibi konularında engelli vatandaşların mağdur edilmemesi için işaret dili eğitimlerine tamamlandı. 

Sağlık Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile işitme engelli bireylerin daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi amacıyla başlatılan, Sağlık Personeline Yönelik İşaret Dili Eğitimlerinin ikinci grup eğitimleri tamamlandı. Eğitimlerini tamamlayan personele Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Hirik ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ünsal Sarıoğlu ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. İlknur Olcaş’ın katıldığı tören ile katılım sertifikaları verildi 
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında (MEB) yapılan işbirliği ile Sağlık personeline işaret dili eğitimleri kapsamında sağlık personelinin yüzde 70’i işaret dilini öğrenmiş olacak.