Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıkaya: Eczacılar da teşekkürü hak etti

Koronavirüs/COVID-19 ile mücadelenin ön saflarında yer alan eczacılar ve eczane çalışanlarının da teşekkürü hak ettiğini söyleyen Türk Eczacıları Birliği Erzincan İl Temsilcisi Eczacı Burak Sarıkaya Eczacıların en önde halk sağlığı için mücadele ettiğini söyledi.

Koronavirüs/COVID-19 ile mücadelenin ön

Haber: İbrahim Gürler

Türk Eczacıları Birliği Erzincan İl Temsilcisi Eczacı Burak Sarıkaya, Eczaneler genellikle sağlık sistemiyle ilk temas noktası olduğunu ifade ederek, Eczacıların adeta piyade askeri gibi en önde halk sağlığı için mücadele ettiğini belirtti. 60 yaşın üzerindeki tüm kamu görevlilerinin izine gönderilirken, 60 yaşın üzerindeki eczacıların  eczanesinin başında olduğu hatırlatılan Sarıkaya açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Ülkemiz COVİD-19  ile mücadeleyi  hızlı bir şekilde sürdürmektedir.  Bu mücadelede bankalar üçer üçer içeriye müşteri alırken, birçok firma seyahatleri iptal etmiş, okullar tatil, hastaneler sadece elektif vakalara bakarken, aile sağlığı merkezleri ve Toplum Sağlık merkezleri sadece acil vakaları takip edip kronik hastalıkları olanları eczanelere yönlendirirken eczacılarımız adeta piyade askeri gibi en önde halk sağlığı için mücadele vermektedir.

İlacın ve tıbbi malzemenin hastaya veya tüketicisine ulaştırırken zincirin son halkası olan eczaneler ciddi bir haksızlığa uğramaktadırlar. Unutulmamalıdır ki 60 yaşın üzerindeki tüm kamu görevlileri izine gönderilirken, 60 yaşın üzerindeki eczacılarımız eczanesinin başında olmak mecburiyetindedirler yine bu meslektaşlarımızın çoğu  risk grubundandırlar.

COVİD-19  ile mücadelede halkımızın sağlığı için en ön safta fedakarca çaba gösteren biz eczacılar çok düşük kar marjıyla hastaya ve ihtiyaç sahiplerine  vitamin,  dezenfektan, eldiven vb.  gibi malzemeleri ulaştırmaya çalışmaktadırlar.  İşte bunun içindir ki ilaç, vitamin, tıbbi malzemeler kısacası halk sağlığını koruyacak ürünlerin sadece ve sadece eczanelerde satılması gerektiğini dün söylemiştik, bugün söylüyoruz, yarında söyleyeceğiz. 7/24 hizmet etmeye çalışan Eczacıların da teşekkürü hak ettiğini kamuoyuna saygıyla bildiririz.” Dedi.