Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehrin Temizliği İçin Canla Başla Çalışıyorlar

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs vaka sayısı Türkiye’de gün geçtikçe artıyor. Virüsle mücadelede başta sağlık çalışanları olmak üzere birçok meslek grubu, cansiperane bir şekilde mücadele ediyor. Erzincan Belediyesi temizlik işçileri ise virüs ile mücadelede önemli rol oynarken, her türlü tehlikeye rağmen gün ağarıncaya kadar çalışmalarını aralıksız sürdürüp bu mücadeleye önemli katkı sunuyorlar.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde tüm dünyayı saran korana virüsünün (Covid-19) Türkiye’de de görülmesinin ardından, tüm kurumlar virüsle mücadele amansız bir şekilde devam ediyor.  Temizlik işçileri de her türlü tehlikeye rağmen sokakları temizleyip, daha temiz ve yaşanabilir bir şehir için bu mücadeleye önemli katkı sunuyor.

TEMİZLİK İŞÇİLERİ VİRÜS İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

İnsanların çöp konteynerlerinin yanından geçerken bile tedirgin olduğu bu süreçte, onlar atıklara temas ederek şehrin temizliği için canla başla çalışıyorlar. Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli temizlik işçileri, “Şehrin temizliği noktasında önemli bir görev üstleniyorlar.   Günde üç vardiya sistemiyle çalışan belediyeye bağlı 200 temizlik işçisi günlük tonlarca çöpü toplayarak şehrin daha temiz ve hijyenik olması için çaba gösteriyorlar.

ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMA KOLAYLIKLAR DİLİYORUM

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun,‘‘İlimizin sağlığı ve huzuru için Belediye olarak tedbirlerimizi en üst seviyeye çıkardık. Halkımızın yoğun olarak kullandığı alanlarda ve toplu taşıma duraklarında temizlik ve dezenfekte işlemlerini sürekli yapıyoruz. Belediye bünyesindeki tüm ekiplerimiz görevlerinin başındadır. Ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz 3 vardiya 200 personelle şehrimizin tamamından hem çöpleri alıyor hem de çöp kutularını sürekli dezenfekte etmeye devam ediyor. Çalışma arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum dedi.

NE GEREKİYORSA FAZLASINI YAPMAYA HAZIRIZ

Bize de düşen görev kendi izolasyonumuzu yaparak şehrin temizliği için elimizden geleni yapmak olduğu belirten Temizlik işçileri,  Biz almazsak kim alacak? Şehrimiz daha temiz olsun diye çalışıyoruz. Bu süreçte, daha titiz çalışıyoruz. Allah’ın izniyle bu virüsü atlatacağız. Biz gereken temizliği yapıyoruz ondan kimsenin şüphesi olmasın. Bu bizim işimiz, yeter ki bu virüsü atlatalım. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz Erzincan için, Devletimiz için, Ülkemiz için,  ne gerekiyorsa fazlasını yapmaya hazırız” dediler.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Bu süreçte çöplerin arttığını ifade eden Temizlik işçileri  “ Maske ve eldivenleri poşetlemeden çöpe atıyorlar. Maske ve eldivenleri alırken daha dikkatli olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlar kullandıkları maske ve eldivenleri bir poşete koyarak, ağzını bağlayıp öyle çöpe atsınlar. Lütfen dikkat etsinler. Başkalarının sağlığını da düşünsünler. Allah Belediye Başkanımızdan razı olsun. Kendisi de bu konuda çok hassas. Bizlere çok desteği var, Hijyen kurallarına çok dikkat ediyor. İnşallah bu virüsten bir an önce kurtuluruz” dediler.