Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amatör de Şampiyonun adı 1985 Kemahspor

Erzincan 1. Amatör Küme Maçları oynanan 1985 Kemahspor ve Tercan 17 Şubatspor final mücadelesi ile tamamlandı. Oldukça sert geçen ve üç kırmızı beş sarı kartın çıktığı mücadelede Tercan ekibini 2-1 mağlup eden 1985 Kemahspor kazanarak yıllardır özlem duyduğu şampiyonluğa ulaştı.

Erzincan 1. Amatör Küme

Haber: İbrahim Gürler 

Yarı final mücadelesinde Kavakayolu Belediyespor’u eleyerek finale yükselen 1985 Kemahspor ve Üzümlü Belediyesporu mağlup eden Tercan 17 Şubatspor Erzincan Müstakil atletizm sahasında 1. Amatör kümenin şampiyonu olabilmek için mücadele verdiler.

Her iki takımda seyirci desteklerini arkalarına alarak başladıkları mücadelede ilk dakikalarında etkili olan taraf Kemah temsilcisi oldu.  Maçın 37. Dakikasında Kemah  bulduğu golle 1-0 öne geçti.  İlk yarıda gelişen ataklarda başka gol olmayınca1985 Kemahspor  soyunma odasına galip gitti.

İkinci yarıya her ki takımda kontrollü başladı. Tercan 17 Şubatspor  60. Dakikada bulduğu gol ile beraberliği yakaladı.  Maçın son bölümlerinde ise 83. Dakikada Kemah bulduğu gol ile skoru 2-1’e taşımasını bildi.  Kemah temsilcisinin bulduğu bu golden sonra çıkan tartışmalarda hakeme itirazını sürdüren Tercan 17 Şubatspor’lu futbolcu  doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Maçın 90. Dakikasında ise 1985 Kemahsporda golü atan oyuncu rakibine yaptığı hareket sonrasında ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın hakemi tarafından verilen 11 dakika uzatmanın son dakikasında 90+10 da Tercan 17 Şubatspor bulduğu  penaltıyı gole çeviremedi. Kullanılan penaltı atışını  kurtaran Kemahspor Kalecisi maçın adamı olurken,  Tercan 17 Şubatspor da  bir oyuncu daha itirazdan dolayı kırmızı kart gördü. Uzatma bölümünde  da başka gol olmayınca 1985 Kemahspor Tercan 17 Şubatspor’u  2-1 mağlup ederek 2018-2019 sezonunun 1. Amatör küme lig şampiyonu oldu.

Maçtan sonra Kemah sporlu oyuncular, Teknik ekip ve yöneticiler büyük bir sevinç  gösterisinde bulunarak şampiyonluğunu taraftarı ile birlikte kutladılar. Şampiyon olan Kemah spora madalya ve kupaları Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Kemah Kaymakamı Ahmet Karaaslan, ASKF  Başkanı Emin Turan ve Anagold 24  Erzincanspor kulüp başkanı Ahmet Tanoğlu tarafından verildi.

Oynan Final mücadelesi sonrasında açıklama yapan Erzincan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Emin Turan, “15 Ekim 2018 tarihinde başlayan birinci amatör küme gurup müsabakaları iki gurupta oynandı. Müsabakalar sonrasında çeyrek final ve yarı final mücadeleleri oynandı. Bugün de burada Kemah spor ile Tercan spor arasında oynanan final mücadelesini Kemah spor zorlu mücadele sonrasın da 2-1 kazanarak yaklaşık iki hafta sonra bölgesel amatör ligde ilimizi temsil eden Ulalar belediye gençlik spor kulübü ile bir baraj maçı oynamak suretiyle 2019 2020 futbol sezonun da bölgesel amatör ligde Erzincan ilimizi temsil edecek..

Bu iki hafta sonra oynanacak olan baraj maçı sonrasında 1. Amatör küme maçlarımızı tamamlamış olacağız. Alt liglerimizde ise U14 müsabakalarımız devam ediyor diyen Turan, Sezon bu guruplarda oynanan mücadelelerin tamamlanması ile sona erecek. Ben Buradan bugünkü maçı kazanan Kemah spor oyuncularını hocalarını ve yöneticilerini kutluyorum dedi.

Kemah Spor Kulüp Başkanı Nail Tarhan ise yaptığı açıklamasın da; “Kemah sporumuzun başkanlığını yürütüyorum. Takımımı 5 kez final oynattım. Fakat bu benim için daha özellikli oldu çok mutluyum. İnşallah Bölgesel ligde Erzincan İlimizi Kemah Spor olarak temsil ederiz. Kemah’ta stadımız tamamlanmadı büyük ihtimal maçlarımızı Erzincan’da oynarız dedi.

Kemah Sporlu oyuncuları  teknik ekibi ve yönetimini kutlayan Kemah Kaymakamı Ahmet Karaaslan ise yaptığı açıklamasın da; Yaklaşık 8 aydır çocuklarımız mücadele ediyorlar. Bugün burada oldukça zor geçen final mücadelesinde Rakip Tercan 17 Şubatsporu da mağlup ederek 1. Amatör küme de lig şampiyonu olduk. Kemah sporumuzla gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

2018-2019 sezonunun 1. Amatör küme lig şampiyonu olan 1985 Kemahspor  Ulalar Gençlikspor ile Bölgesel Amatör Lig Play-Out maçı oynayacak