Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Amatör Spor Kulüplerine Can Suyu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesis Yatırımları ve Spor Kulüplerine Destek Programı kapsamında Erzincan’da 59 spor kulübüne 2 Milyon 310 Bin TL nakdi yardım yapıldı. Erzincan ASKF Başkanı Emin Turan yaptığı değerlendirmede, yapılan bu nakdi yardım kulüplere can suyu olmuş rahat nefes almışlardır diyerek teşekkürlerini iletti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı

Erzincan Gençlik merkezinde düzenlenen törende Erzincan genelinde faaliyet gösteren 59 spor kulübüne 2 Milyon 310 Bin TL nakdi yardım yapıldı.

Yapılan törene AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman,  Erzincan ASKF Başkanı Emin Turan, AK Parti Erzincan İl Başkanı Çetin Özyurt, AK Parti Erzincan Milletvekili adayı Mehmet Cavit Şireci, Erzincan Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Fatih Çöpür, ASKF yönetimi ve spor kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Tören, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun İzmir’de yaptığı açılış konuşmasının canlı yayından izlenmesi ile başladı. İzmir’den Türkiye’ye yayılan bir spor şöleni yaşadıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, “Türk sporunun bugünleri için, yarınları için tarihi günlerden birini yaşıyoruz. 81 ilimizde Türk sporunun amatör spor kulüplerimizle birlikte yeni başlangıcını yapıyoruz. Çok büyük bir desteği kulüplerimize kazandırıyoruz. Bugün çok gururluyuz. Millete hizmet etme onurunu taşımaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Bu camiaya hizmeti gurur bildik. Sporun, tesisin, yatırımın tam göbeğinde icraatlar gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm gayretimizi ortaya koyduk. 81 ilimizde 8 binden fazla tesisi milletimizle buluşturduk. En ücra köyden en büyük metropole, ülkemizin dört bir yanını bakanlığımızın eserleriyle donattık. Böyle bir tesisleşmenin, böyle bir seferberliğin dünyada eşi benzeri yok. Bizlerin sizler için gayretimiz devam edecek” cümlelerini kullandı. Amatör kulüpleri güçlendirdiklerine değinen Bakan Kasapoğlu, “14 bine yakın kulübe, sporculara 345 milyon TL destek veriyoruz. İzmir’deki kulüplerimiz 21 milyon 350 bin TL destek alıyorlar. 13 bin 965 kulübümüze malzeme desteği sağlıyoruz. Hizmetlerimiz başarılara yürünmesine vesile olsun. Yatırımlarımız imrenilerek izleniyor. Bu milletin evlatlarına yapılan yatırım, en kıymetli yatırımdır. Dedi.

Ardından Ak Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, bir konuşma yaparak, AK Parti döneminde Erzincan’da spor alanında çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve bundan sonrada yapılacak olan yatırımlar olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından gerçekleşen törenle amatör spor kulüplerine ve sporcularına yardımda bulunuldu.

Erzincan ASKF Başkanı Emin Turan yaptığı değerlendirmede, Yapılan bu nakdi yardım kulüplere can suyu olmuş rahat nefes almışlardır diyerek teşekkürlerini iletti.  Turan, “Amatör spor kulüplerine bakanlığımız tarafından yapılan bu ayni ve nakdi yardımın çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Sayın Bakanımızın Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez beyin taleplerimizi değerlendirerek bu yardımın yapılmasındaki kararı için kendisine amatörler adına çok teşekkür ediyorum, inanıyorum ki bu yardımlar artarak devam edecektir” dedi.