Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da TFF C Antrenörlük Kursu başladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Erzincan Şubesi tarafından düzenlediği TFF Grassroots C Kursu başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik merkezi toplantı salonunda düzenlenen eğitim seminerine, Erzincan ve çevre illerden antrenör adayları katıldı.  TFF Eğitim Görevlisi  Sercan Görgülü ve  Murat Kaya nezaretinde TFF Grassroots C Kursu’na başlandı. Kursa 1’i kadın olmak üzere toplam 30 antrenör adayı katılıyor. TÜFAD Erzincan Şube Başkanı Yılmaz Toyran, yaptığı açıklamada, 29 Temmuz- 08 Ağustos 2019  tarihleri arasında kursa katılanlara başarılar dilediğini ifade ederek, Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği işbirliğiyle kursu gerçekleştirdiklerini söyledi.  

BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA DEĞERLİDİR

TÜFAD Erzincan Şube Başkanı Yılmaz Toyran, seminere katılımın 30 antrenör olduğunu belirterek, ‘‘TFF eğitimcilerimiz, antrenör arkadaşlarımıza eğitimlerini veriyor. Buradaki eğitimler çok önemli.  Burada amaç Türk antrenörleri ve futbolunun başarı yüzdesinin daha yukarılara çıkarılmasıdır, burada alınan bilgiler, sporcu arkadaşlarımıza aktaracaktır. Bilgi paylaşıldıkça değerlidir’’ diyerek sözlerini tamamladı. 

ANTRENÖRLER FUTBOLUN OLMAZSA OLMAZIDIR

TÜFAD Erzincan Şubesinin eğitime çok büyük önem verdiğini söyleyen Toyran ‘‘Antrenörler futbolun olmazsa olmazıdır, antrenör hem eğitici, hem, anne, hem de baba’dır, o yüzden eğitimler antrenörlerimizin yeni bilgilerle güncellenmesi açısından çok önemlidir dedi. 

BURHAN MUMCU’NUN İSMİ VERİLDİ 

Yılmaz Toyran, Kursa katılan genç arkadaşlarımıza eğitimcilerimize başarılar diliyorum. .Kursun isminin de  Erzincan’da uzun yıllar başarı ile futbol oynamış  Erzincan futbolunun emektarı ve duayeni  Rahmetli büyüğümüz Burhan Mumcu’nun ismini verdik.  Bizlerinde dönemimde Burhan abimiz  yöneticiydi. Aynı zamanda Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Volkan Burak Mumcu’nun da babası oluyor.  Erzincan’ın gençlerine katkıları var. Allah mekanını cennet eylesin dedi.

EN GENÇ ANTRENÖR 

Erzincan Mollaköy Belediyespor başarıyla terleten 21 yaşındaki genç oyuncu Eray Hasan Nalbant, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin Erzincan’da açtığı  C Antrenörlük kursuna katıldı.
Erzincan’da amatör lig takımlarından Mollaköy Belediyespor’da top koşturan Eray Hasan Nalbant, hocalık için ilk adımı attı. Genç oyuncu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından Erzincan’da açılan olan C Antrenör kursuna katıldı.  21 yaşında olmasına rağmen Eray, kursu başarı ile tamamlarsa Erzincan  tarihinin en genç antrenörü unvanına sahip olacak. 

YENİ SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİNDEN EMİNİZ

TFF UEFA Antrenör Eğitimcisi Sercan Görgülü  kurs hakkında bilgi vererek, ‘‘Türkiye Futbol Federasyonu ile TÜFAD iş birliğinde ülkemizin bütün illerinde C kursları açılıyor. Bu amatör takımların çalışma diploması diyelim. Erzincan’da da bu kurs açıldı. 30 kursiyerimiz bulunuyor. Bunlarla salonda teorik dersleri sahada da pratik dersleri işliyoruz. Erzincan’da futbol oynamış futbol bırakmış arkadaşlar şimdi antrenörlük mesleğine geçecekler. Onlarında yeni sporcular yetiştireceğinden eminiz” dedi.
Kurs bitiminde yapılacak  sınavlar sonucunda kursu başarıyla bitiren adaylar Amatör futbol faaliyetlerinin her yaş grubunda teknik adam, en üst kadınlar ligi dışındaki kadın liglerinde teknik sorumlu ve tüm kadın liglerinde antrenör olarak görev yapabileceklerdir.