Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’ın Altın Kızları

Türkiye Badminton Federasyonunun (TBF) yurt dışı faaliyet programında yer alan Büyükler İnternasyonel Turnuvasında Erzincanlı Badmintoncular Nazlıcan İnci ve Bengisu Erçetin çift bayanlar kategorisinde şampiyon oldu.

Türkiye Badminton Federasyonunun (TBF)

Haber: İbrahim Gürler

Erzincanlı sporcular 12-15 Ağustos 2019 tarihinde Bulgaristan’ın Sofya şehrinde yapılan Büyükler İnternasyonel Turnuvasında Erzincanlı Milli Sporcular çift bayanlar kategorisinde  Nazlıcan İnci ve Bengisu Erçetin Şampiyon olarak Altın madalya almaya hak kazanırken,  Emre Sönmez ve Zehra Erdem karışık çiftlerde 3’ncü olarak Ülkemize bronz madalya kazandırdılar.

MİLLİ BADMİNTONCULARDAN 2 ALTIN VE 2 BRONZ MADALYA

Bulgaristan Açık Badminton Şampiyonası’nın final gününde tek bayanlar kategorisinde Neslihan Yiğit Şampiyon, çift bayanlar kategorisinde ise Nazlıcan İnci ve Bengisu Erçetin Şampiyon oldu.

12-15 Ağustos 2019 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Sofya şehrinde düzenlenen 340 sporcunun mücadele ettiği Badminton Şampiyonası sona erdi.

Milli Badmintoncu Neslihan Yiğit Bulgar rakibini, Nazlıcan İnci ve Bengisu Erçetin ise Kanadalı rakiplerini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldular.

ÜLKEMİZE BRONZ MADALYA KAZANDIRAN BİR DİĞER İSİMLER İSE ŞÖYLE

Aliye Demirbağ yarı finalde Bulgar rakibine 2-1 yenilerek tek bayanlar kategorisini üçüncü olarak tamamladı. Karışık çiftler kategorisinde ise Zehra Erdem – Emre Sönmez çifti yarı finalde Kanadalı rakiplerine yenilerek üçüncü oldular.  Böylelikle Milli Badmintoncular, 2 altın ve 2 bronz madalya ile bayrağımızı gurur ile temsil ettiler.

Turnuvayla ilgili görüş bildiren Milli takım Antrenörleri Murat Sönmez ve Uğur Erçetin, Sporcularımız Bulgaristan da önemli bir başarı almışlardır Gençlerden büyükler kategorisine gecen Badmintoncularımız, 42 Ülkenin katıldığı büyükler turnuvasında almış oldukları bu sonuçlarla Şehrimiz ve Ülkemiz için önemli bir sonuç elde ettiler. Sporcularımız canı gönülden kutluyoruz dediler.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik: ‘ Bizlere bayrağımızı ve ülkemizi temsil etme imkânı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Badminton camiasına adına teşekkürlerimi sunuyorum. Dedi.