Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincanlı Minik Sporcular Balkanlardan madalyalarla döndüler

Bulgaristan’ın Perushtıca kentinde düzenlenen 13 Yaş Altı Badminton Şampiyonasında takım müsabakalarında Şampiyon olan Badminton Milli Takımından bir mutlu haber de ferdi müsabakalardan geldi. 56 sporcunun kürsü mücadelesi verdiği şampiyonada Erzincanlı minik sporcular bir ikincilik birde 3’ncülük kazandırarak toplamda 3 madalya ile Ülkemize döndüler.

Bulgaristan’ın Perushtıca kentinde düzenlenen

Haber: İbrahim Gürler 

56 sporcunun kürsü mücadelesi verdiği şampiyonada Türk Badmintoncular 2 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya kazanırken, Erzincanlı minik sporcular bir ikincilik birde 3’ncülük kazandırarak toplamda 3 madalya ile Ülkemize döndüler.

Bulgaristan da yapılan 13 Yaş Badminton Balkan şampiyonasında Erzincan‘ın yetiştirmiş olduğu iki küçük Milli sporcu Aleyna Korkut ve Elif Rabia Şimşek Ülkemize Madalyalar kazandırmayı başardılar.

Turnuvada  takım müsabakalarında Şampiyon olan Badminton Milli Takımı Türkiye Makedonya, Bulgaristan, Sırbistan ve finalde de Romanya’yı yenerek Balkan şampiyonu oldu. Ardından ferdi müsabakalara geçildi.   Yapılan ferdi yarışmalarda Erzincanlı sporcuları bir ikincilik birde 3’ncülük kazandırarak toplamda 3 madalya alarak Ülkemize döndüler. Ayrıca bu turnuvada genç Antrenörümüz Mert Tunco Milli takım Antrenörü olarak Görev aldı. Erzincan Gençlik ve Spor İl müdürlüğü bünyesinde çalışan sporcular Erzincan Türk Telekom Spor Kulübü ve Erzincan İl Özel İdaresi Spor Kulübü lisanslı sporcuları olup Murat Sönmez ve Uğur Erçetin tarafından çalıştırılmakta.

Balkan Şampiyonasında madalya kazanarak gelecek adına büyük umut veren  milli sporcular ise şu şekilde oluştu;

Tek Erkekler: 1. Veysel Taşdemir 3. Emre Mutlu, Tek Bayanlar: 3. Aleyna Korkut, 3. Aysu Arslan,  Çift Erkekler:  1. Veysel Taşdemir-Emre Mutlu 3. Mert Seven-Mehmetcan Töremiş, Çift Bayanlar: 2. Aleyna Korkut-Elif Rabia Şimşek 3. Tayla Gerçeker-Zülal Pekez,  Karışık Çiftler: 2. Şevval Naz Işık-Ali Devran Açıksu 3. Mert Seven-Zülal Pekez.

Takım müsabakalarından kazanılan 1 altın madalya ile beraber Badminton Milli Takımımız toplam da 11 madalya ile ülkemize döndü.