Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Grassroots-C Antrenör Lisans Kursu devam ediyor

TFF-TÜFAD İşbirliğinde düzenlenmekte olan TFF Grassroots-C Antrenör Lisans Kursunun eğitimleri Erzincan’da devam ediyor.

TFF-TÜFAD İşbirliğinde düzenlenmekte olan

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik merkezi toplantı salonunda teorik bilgilerin Demirkent Sentetik sahada ise uygulamalı bilgilerin verildiği eğitimlerde  Erzincan ve çevre illerden  30 antrenör adayı katılıyor.

Erzincan’da uzun yıllar başarı ile futbol oynamış  Erzincan futbolunun emektarı ve Hayata veda eden Burhan Mumcu’nun anısına düzenlenen kurs08 Ağustos tarihinde tamamlanacak.

ANTRENÖRLERE UYGULAMALI EĞİTİM

TFF Eğitim Görevlisi  Sercan Görgülü ve  Murat Kaya nezaretinde gerçekleştirilen TFF Grassroots C Kursu’nda antrenör adaylarına teorik bilgilerin yanında  Demirkent Sentetik sahada ise uygulamalı olarak bilgilerde aktarılıyor. 

İLK YARDIM EĞİTİMİ

Öte yandan kursa katılan 30 antrenör adayları eğitimlerin yanı sıra  ilkyardım kursunu da alarak , antrenman ve maçlarda meydana gelebilecek herhangi bir olası durumda ilk yardım bilgileri verilmeye başlandı. Kursa katılan antrenör adaylarına yönelik düzenlenen ilkyardım kursunu Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Erzincan Şube Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü birlikte düzenledi.

TFF UEFA Antrenör Eğitimcisi Sercan Görgülü,  kurs hakkında bilgi vererek, ‘‘Türkiye Futbol Federasyonu ile TÜFAD iş birliğinde ülkemizin bütün illerinde C kursları açılıyor. Bu amatör takımların çalışma diploması diyelim. Erzincan’da da bu kurs açıldı. 30 kursiyerimiz bulunuyor. Bunlarla salonda teorik dersleri sahada da pratik dersleri işliyoruz.  Futbol oynamış,  futbol bırakmış arkadaşlar şimdi antrenörlük mesleğine geçecekler. Onlarında yeni sporcular yetiştireceğinden eminiz” dedi.

Kurs bitiminde yapılacak sınavlar sonucunda kursu başarıyla bitiren adaylar Amatör futbol faaliyetlerinin her yaş grubunda teknik adam, en üst kadınlar ligi dışındaki kadın liglerinde teknik sorumlu ve tüm kadın liglerinde antrenör olarak görev yapabileceklerdir.