Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mesut Bakkal: Türk Futbolunun Battığını Söyleyebilirim

En son Bandırmaspor'u çalıştıran teknik direktör Mesut Bakkal, Erzincan’da "Günümüzde futbol" başlıklı sunum yaparak, Türk futbolunun sorunu parayı yönetememek, kulüpler kötü yönetiliyor. 23 yıldır Süper Lig'de takım çalıştıran hoca olarak buradan Türk Futbolunun battığını söyleyebilirim ama umutsuz değilim dedi.

En son Bandırmaspor'u çalıştıran

Haber: İbrahim Gürler 

Vefaspor’un davetlisi olarak Erzincan’a gelen teknik direktör Mesut Bakkal, Günümüzde futbol” başlıklı sunum yaparak Türkiye’de futbolun içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Belediye toplantı salonunda yapılan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Erzincan Vefaspor Başkanı Oktay Gül, Mesut Hocayı Erzincan’da ağırlamaktan memnun olduklarını belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen Mesut Bakkal, Erzincan’da olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek, Erzincan’da Vefasporun çok güzel işlere imza attığını söyledi.

FUTBOL İNANILMAZ BİR SEKTÖR, ADETA BACASIZ FABRİKA

“Günümüzde futbol” başlıklı bir sunum yapan Bakkal, yaklaşık 23 yıldır Süper Lig’de takım çalıştıran hoca olarak buradan Türk Futbolunun battığını söyleyebilirim ama umutsuz değilim dedi.

Bakkal, “Futbol inanılmaz bir sektör, adeta bacasız fabrika. Milyon euro, dolarların döndüğü bir sektör. İnanılmaz bir kazanç. Çünkü yaklaşık 227 milyon insan bundan ekmek yiyor. Baktığınız zaman büyük bir güç.” ifadelerini kullandı.

Bakkal, Avrupa ile Türkiye’yi kıyaslayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Almanya’da 28 milyon, bizde ise sadece 6 milyon insan spor yapıyor. Diyorlar ki niye oyuncu yetişmiyor? Yetişmez, mümkün değil. Yarıştığımız tüm ülke kulüplerinde futbola başlama yaşı 5. Elit futbolcunun yetişmesi için 10 bin saat futbol oynaması gerekiyor. Bizde ise kulüplerimizde futbola başlama yaşı genelde 10. Yarıştığımız ülkelerle 5 yıl kaybımız var. Almanya’da 6,5 milyon lisanslı futbolcu var. Almanya’da Türk kökenli lisanslı futbolcu sayısı ise 650 bin. Neredeyse buradakilerle eşit. Avrupa’da 13 yaş altı futbol takımları daha çok. Biz de ise A takımların sayısı daha fazladır”

FUTBOLU BIRAKAN ADAMLAR DİREK HOCA OLUYOR

Türkiye’de kulüplerin iyi yönetilmediğini söyleyen Bakkal, “icazetle lisanssız hocalar görev yapıyor. Futbolu bırakan adamlar direk hoca oluyor. Yanlış, onlara karşı olduğumdan değil ama Avrupa’da kendinizi yetiştirin. Bu adar kolay değil bu işler, en son örneği Eyüpsporun başına gelen Arda Turan, kendisi de benim futbolcum, yapma etme dedim” diye konuştu.

FUTBOLUNUN SORUNU PARAYI YÖNETEMEMEK

Bakkal, “Türk futbolunun sorunu parayı yönetememek, kulüpler kötü yönetiliyor. Türkiye’de son 20 yılda kulüplerde finansal olarak büyük bir başarı var ama bu gelirlerin yönetilmesinde sıkıntı yaşıyoruz. Bu kadar gelirlerin içerisinde paralar ödenmediği için transfer yasağı olan takımlar var, futbolda geliri çok olan bir ülkeyiz ama parayı yönetmeyi başaramıyoruz, ayrıca kulüplerin alt yapıdan futbolcu çıkartmak zorunda olduğu ifade ederek yoksa bu kulüplerin yaşaması mümkün olmadığını belitti.   Yapılan sunumun ardından katılımcıların Mesut Bakkal ile  fotoğraf çekilmesiyle program son buldu.