Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye'nin gururu oldular

Sırbistan’ın Novi Sad kentinde 14-16 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılan Uluslararası 17 Yaş Altı Badminton Turnuvasında Erzincanlı sporcular Çift Bayanlar ve Karışık Çiftler kategorisinde altın madalya kazanarak Ülkemizin gururu oldular.

Sırbistan’ın Novi Sad kentinde

Haber: İbrahim Gürler 

14-16 Haziran 2019 tarihleri arasında Sırbistan’ın Novi Sad kentinde sona eren ve  177 Badmintoncunun madalya mücadelesi verdiği  Uluslararası 17 Yaş Altı Badminton Turnuvasına Erzincanlı sporcular yine damga vurdu.  
İKİ BİRİNCİLİKTE ERZİNCANLI SPORCULARDAN 
27 ülkeden toplam 117 sporcunun  katıldığı turnuvaya Türkiye 30 sporcu madalya için mücadele verdi. Yapılan turnuva sonunda Milli Badmintoncularımız 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Türk Milli takımımın aldığı iki birinciliği de Erzincanlı sporcuların kazanması takdirle karşılandı.   64 karışık çiftin yarıştığı yarışmada Erzincanlı milli sporcular Yasemen Bektas  ve Emirhan Budak final de Sırbistanlı rakiplerini yenerek şampiyon oldular.  Çift bayanlarda ise  Cansu Erçetın  ve Yasemen Bektaş,  Rus rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldular.  Ayrıca Erzincanlı sporcu  tek bayanlar kategorisinde Cansu Ercetın üçüncü olarak ülkemize bronz madalya ile döndü.  
TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI OLMAYA DEVAM EDİYORLAR 
Erzincanlı sporcuları bu turnuvaya hazırlayan Erzincanlı Milli Takim antrenörleri Murat Sönmez ve Uğur Ercetin,  Erzincan’da yetiştirmiş olduğumuz milli sporcularımız şükürler olsun her gecen gün uluslararası başarılarımız artarak Türkiye’nin yüz akı olmaya devam etmektedir. Bize imkanları dahilinde destek veren Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne,  sporcularımıza maddi manevi destek veren Erzincan Türk Telekom Spor Kulübüne ve Erzincan İl Özel İdare Spor Kulübüne teşekkür ederiz. Verilecek desteklerin büyümesiyle Erzincan da daha çok sporcuyu milli takıma sokarak daha büyük başarılar alacağımıza inanıyoruz dediler. 
FEDERASYON BAŞKANINDAN TEBRİK 
Her bir Milli Badmintoncunun geleceğin Olimpiyat sporcusu adayı olduğunu vurgulayan Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, onları büyük bir gayret ve önemle geleceğe hazırladıklarını söyledi. Yarıştıkları yurt dışı müsabakalar ile tecrübelerine tecrübe katan genç ve dinamik 17 Yaş Milli Takımımızı tebrik ettiğini ve başarılarının devamını dilediğini ifade eden Başkanı Murat Özmekik, destekelerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkürlerini etti ve desteklerinin artarak devamını diledi.

177 Badmintoncunun madalya mücadelesi verdiği turnuvada dereceye giren millilerimiz ise şu şekilde oluştu. 
Tek Erkekler: 3. Hasan Berkay Günbaz, 3. Nurullah Saraç, Çift Erkekler: 2. Hasan Berkay Günbaz & Nurullah Saraç, Tek Bayanlar: 2. Ayça Özgür, 3. Cansu Erçetin,  Çift Bayanlar: 1. Yasemen Bektaş & Cansu Erçetin