Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Araştırma Komisyonu Erzincan İliç İlçesinde Olay Yerini İnceledi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan araştırma komisyonu Erzincan İliç ilçesinde olay yerini inceledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Altın madeninde meydana gelen kazayı araştırmak ve benzer kazaların önlenmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan araştırma komisyonu Erzincan İliç ilçesinde olay yerini inceledi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman’ın da yer aldığı araştırma komisyonunda görevli 22 Milletvekili, 5 Akademisyen ve 16 Meclis görevlisinden oluşan heyet İliç Maden kazasını yerinde inceledi.

Heyet ilk olarak Erzincan Valiliğini ziyaret etti. Heyete ev sahipliği yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, heyeti kaza gününden bugüne kadar yapılanlar konusunda bilgilendirdi.

Erzincan Valiliği ziyaretinin ardından İliç’te kriz merkezi bilgilendirme toplantısı yapıldı. İliç’te maden alanında yürütülen çalışmalar yerinde incelendi.

Ziyarete ev sahipliği yapan AK Parti Erzincan Milletvekilli Süleyman Karaman yaptığı değerlendirme de: “İliç Maden Kazasını incelemek için Erzincan’ımıza gelen Araştırma komisyonumuz ile birlikte ilk olarak Valiliğimizi ziyaret ettik.

Ardından Komisyon Başkanımız, Sayın Atay Uslu beyefendi basın açıklaması yaparak ziyaretin önemine değindi. Akabinde Valimiz ; Sayın Hamza Aydoğdu, olayın gerçekleştiği günden bu yana yapılan çalışmalar konusunda komisyonumuzu bilgilendirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Komisyonu; beraberindeki bilim adamları ve teknik heyetin de hazır bulunduğu maden sahasında incelemelerde bulunarak, kazanın oluşu ile yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildik.

Bir daha böyle trajik kazaların olmaması için ne gibi tedbirler alınması noktasında istişarelerde bulunduk. İliç Maden kazası Araştırma komisyonu arkadaşlarım ile acılı ailelerimize taziye ziyaretinde bulunduk. Komisyonumuzun titiz çalışmaları sonucunda benzer olaylar inşallah yaşanmayacak. Ortaya çıkan rapora göre madencilik kuralları daha güvenli elverişli hale getirilecek. Ülkemizin geleceği için, insanlarımızın sağlığı için, madencilerimiz için en doğrusunu yapmanın gayreti içindeyiz” dedi.