Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediyeden Kadın İstihdamına Destek

Erzincan Belediyesi Tekstil Üretim Atölyesi Kadın İstihdamına Katkı Sağlıyor.

Erzincan Belediyesi Tekstil Üretim

Erzincan Belediyesi Tekstil Üretim Atölyesi Kadın İstihdamına Katkı Sağlıyor.

Erzincan Belediyesine ait olan, kesim ve imalat olmak üzere iki bölümden oluşan, Eğitim ve Tekstil Üretim Atölyesi’nde Belediye çalışanlarının iş elbiseleri dikiliyor.

Ev hanımlarına meslek edindirmek, ev ekonomilerine katkı sağlamak ve il Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren tekstil firmalarının kalifiye personel ihtiyacını da sağlamak adına Demirkent Yerleşkesinde bulunan Tekstil Atölyesi Belediye personelinin iş elbiselerinin üretimi de gerçekleştiriliyor.

Üretken Belediyecilik anlayışı ile kent genelinde önemli çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Bekir Aksun, kadın istihdamına da destek veriyor. Erzincan Belediyesine ait 600 m2 kapalı alanda hizmet veren Eğitim ve Tekstil Üretim Atölyesi’nde günde ortalama 500 ürün üretimi gerçekleştiriliyor.

Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Güvenlik ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü gibi birimlerde çalışan belediye personelleri için Pantolon, Tişört, Polar, Mont, Yelek, İkaz Yeleği vb. gibi iş elbiseleri bu atölyede özenle dikiliyor.

Dikiş, Baskı, Nakış, Overlok, Reçme, İlik, Düğme, Punteriz, Ütüler ve Kumaş kesim motorları olmak üzere 50 adet makinesi bulunan Eğitim ve Tekstil Üretim Atölyesi kadın istihdamına katkı sağlamasının yanı sıra, yapılan üretimlerle de adından söz ettiriyor.

Erzincan Belediyesi ayrıca Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında hazırladığı proje ile bölgemizde tekstil sanayi sektöründe insan kaynakları verimliliğinin, kalitesinin, kapasitesinin artırılmasının sağlanmasını amaçlıyor. Proje ile ayrıca kadınların istihdama katılımını kolaylaştırılmasına, tekstil sektörü kapsamında kendi işini kurabilecek veya bölgedeki tekstil atölyelerince işe alınmaya talep görecek ölçüde mesleki bilgi sahip olmalarına katkı sağlıyor.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise Eğitim ve Tekstil Üretim Atölyesi’nin önemine dikkat çekerek Belediyemiz çalışanlarının iş elbiselerinin dikildiği bu atölye ile Kadın istihdamına destek verdiklerini belirtti.