Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan 5. Uluslar arası Kısa Film Festivali

Erkan, "Erzincan’a dünyanın filminin gelmesi bizlere gurur veriyor"

Erkan, "Erzincan’a dünyanın filminin

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ‘Erzincan 5. Uluslar arası Kısa Film Festivali’ 19-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Erzincan 5. Uluslararası Kısa Film Festivali’ ne 100 üzerinden ülkeden başvuru yapıldı.

Erzincan Medeniyet Sanat ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Erkan, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: ‘ T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla Erzincan Valiliği Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi iş birliği ile Sınav Okulları ve Tesay Sigorta sponsorluklarında Erzincan Medeniyet Sanat Turizm Derneği tarafından bu yıl 5.si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Erzincan Kısa Film başvuruları başladı.Geçen senelerde 100 ün üzerinde ülkenin ve toplam 3000 in üzerinde filmin başvuru yaptığı festivalde bu sene de en az bu rakamları bekliyoruz, çünkü tanıtım ve saygınlığımızı her geçen yıl koruyarak arttırıyoruz. şu anda da güncel olarak 449 kurmaca, 157 belgesel film olmak üzere toplam 606 film başvurusu yapılmıştır, başvurular 7 ekim tarihine kadar devam edecektir. Festivalimize bu sene de yine kurmaca ve belgesel kategorilerinde yola çıktık. konularında dereceye giren filmler yine konularında uzman yönetmen, senarist, yazar ve akademisyenlerden oluşan ana jurimizin değerlendirmeleri ile 1.lik , mansiyon ve juri özel ödülü alacaklardır. Ayrıca bu sene Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı münasebeti ve Erzincan’da geleneksel hale gelme sebebiyle Erzincan konulu sinopsis yani bir nevi senaryo yarışması açtık. Bu konuda gerekli bilgileri ve örneklendirmeleri www.erzincanfilmfestivali.com adresinden sanatseverler ulaşabilirler. Festivalimiz, 19-23 ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olup, dereceye giren filmler 23 ekim akşamı üniversitemiz kongre merkezinde yapacağımız ödül ve kapanış gecesi programı ile sahiplerini bulacaktır.
Erzincan’da geleneksel hale gelen bu festivalde emeklerini hiç bir zaman üzerimizden eksik etmeyen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ne, milletvekillerimiz Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül’e, Erzincan Valimiz Hamza Aydoğdu’ya, Belediye Başkanımız Bekir Aksun’a, Rektörümüz Akın Levent’e, bugün itibari ile Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atanan ve kendisine buradan hayırlı olsun dileklerimizi de ilettiğimiz İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb’e ve sponsorlarımıza teşekkür eder iyi ve sanata doyacağımız bir festival olmasını temenni ederiz.
5.uluslararası Erzincan kısa film festivali, bir film festivali olmadan öte söyleşiler, atölye çalışmaları, film gösterimleri ve düzenlenecek konserlerle tam bir şenlik olacağı kanaatindeyiz.
Erzincan’da olmak, Erzincanlı olmak sözümüzle yola çıkarak tüm halkımızı 19 Ekim’den itibaren programlarımıza bekliyoruz. Teşekkür ederim’ dedi.