Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Kardeşlik Korosu İlk Konserini Verdi

Erzincan Kardeşlik Korosu ilk konser repertuvarını Erzincan Türkülerinden oluşturdu.

Erzincan Kardeşlik Korosu ilk

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin katkılarıyla kurulan “Erzincan Kardeşlik Korosu” ilk konserini verdi.

100 kişilik bir ekibin yoğun çalışmaları ile Erzincan Kardeşlik Korosu ilk konser repertuvarını Erzincan Türkülerinden oluşturdu.

Programın sunuculuğunu Fırat Kemahlıoğlu ve Nisa Turaç’ın, koro şefliğini Öğretim Görevlisi İlhan Akdeniz’ in, proje koordinatörlüğünü Ferruh Erkan’ın yaptığı konserde 60 korist ve 8 kişiden oluşan saz ekibi yer aldı.

Koro ve sololardan oluşan Erzincan eserlerinin seslendirildiği gecede Erzincanlı ozanların mirasları arasından 17 esere yer verildi.

Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürü Oğuzhan Kılıç’ın da koristler arasında yer aldığı Erzincan Kardeşlik Korosu, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özger, il protokolü ve vatandaşların yoğun katılımı ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kültür ve Kongre salonunda sahne aldı.

Her meslek grubundan 15-55 yaş arasında 68 kişiden oluşan koro, çalışmalarına Eylül ayında yapacağı planlama ile devam edecek.