Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Riskli iller arasında

İzmir'de geçtiğimiz hafta gerçekleşen 6.6 şiddetinde gerçekleşen ve çevre illerden de hissedilen deprem büyük panik yarattı. Deprem bölgesinde seferberlik ve kurtarma çalışmaları sürerken AFAD ve MTA fay hattı sorgulama da günün en çok araştırılan konulardan birisi olarak öne çıkıyor. Zira, ülkemizdeki milyonlarca vatandaş, oturduğu bölgenin, evin ve binanın güvenli ve sağlam olup olmadığını deprem riski ve fay hatları haritası ile öğrenebiliyor.

İzmir'de geçtiğimiz hafta gerçekleşen

Haber: İbrahim Gürler

2020 Türkiye deprem haritası en çok araştırılanlar arasında dikkat çekiyor. Vatandaşlar oturdukları il, ilçe ve evlerinin yanlarından fay hatları geçip geçmediğini merak ediyor. Erzincan’da depremde birinci derecede risk bölgesi olarak yer alıyor.

Türkiye deprem risk haritası 2020: Türkiye deprem haritası ile deprem riski en az ve en çok olan iller, bölgeler

Türkiye deprem haritası 2020, İzmir ‘de 6.6 şiddetindeki depremin ardından en çok araştırılanlar arasında ilk sırada bulunuyor. Vatandaşlar, yaşadıkları bölgenin deprem riski taşıyıp taşımadığını ve evlerinin altından veya çevresinden fay hatları geçip geçmediğini sorgulamaya çalışıyor. Bu doğrultuda, AFAD ‘ın Türkiye deprem tehlike haritası 2020 büyük önem arz ediyor.

Peki, Türkiye’de en fazla tehlikeli bölgeler neresi ve deprem riski en az olan şehirler hangileri? Erzincan birinci derece deprem bölgesi olarak haritada yerini aldı. Deprem haritası, sismotektonik haritalar ve deprem kaynak zonlarında meydana gelebilecek bölgeleri göstererek hazırlanır.

TÜRKİYE DEPREM RİSKİ VE FAY HATTI HARİTASI 2020

En son 1996 yılında yürürlüğe giren Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenmiş, 18 Mart 2018 tarih ve 30364 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır. Yeni harita 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yeni harita en güncel deprem kaynak parametreleri, deprem katalogları ve yeni nesil matematiksel modeller dikkate alınarak çok daha fazla ve ayrıntılı veriyle hazırlanmıştır. Deprem tehlike haritası RİSK haritası değildir. RİSK haritası olması için bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, ekonomik kayıpları saptamak ve depremin çevreye vereceği zararları hesaplayıp bu zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir.

Yeni harita, AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi başlıklı proje ile kamu ve üniversite işbirliği kapsamında hazırlanmıştır.

DEPREM RİSKİ EN AZ VE EN FAZLA OLAN İLLER VE BÖLGELER HANGİLERİ?

Erzincan: 1. derece deprem bölgesi, Tunceli: 1. derece deprem bölgesi, Tekirdağ: 2. ve 3. derece deprem bölgesi, Düzce: 1. derece deprem bölgesi, Kilis: 3. derece deprem bölgesi, Osmaniye: 1. derece deprem bölgesi, Karabük: 1. derece deprem bölgesi, Yalova: 1. derece deprem bölgesi, Iğdır: 2. derece deprem bölgesi, Ardahan: 2. derece deprem bölgesi,Bartın: 1. derece deprem bölgesi,Batman: 1. ve 2. derece deprem bölgesi,Batman: 2. derece deprem bölgesi, Kırıkkale: 1. derece deprem bölgesi, Karaman: 5. derece deprem bölgesi, Bayburt: 3. derece deprem bölgesi, Aksaray: 4. ve 5. derece deprem bölgesi, Zonguldak: 2. derece deprem bölgesi,Yozgat: 3. derece deprem bölgesi, Van: 1. ve 2. derece deprem bölgesi, Uşak: 1. ve 2. derece deprem bölgesi, Şanlıurfa: 3. derece deprem bölgesi, Trabzon: 4. derece deprem bölgesi, Tokat: 1. derece deprem bölgesi, Sivas: 3. derece deprem bölgesi, Sinop: 3. ve 4. derece deprem bölgesi, Siirt: 1. derece deprem bölgesi, Samsun: 2. ve 3. derece deprem bölgesi, Sakarya: 1. derece deprem bölgesi, Rize: 4. derece deprem bölgesi, Ordu: 3. derece deprem bölgesi, Niğde: 4. ve 5. derece deprem bölgesi, Nevşehir: 3. ve 4. derece deprem bölgesi, Muş: 1. derece deprem bölgesi, Muğla: 1. derece deprem bölgesi, Mardin: 3. derece deprem bölgesi, Kahramanmaraş: 1. – 2. ve 3. derece deprem bölgesi, Manisa: 1. derece deprem bölgesi, Malatya: 2. derece deprem bölgesi, Kütahya: 2. derece deprem bölgesi, Konya: 3. 4. ve 5. derece deprem bölgesi, Kocaeli: 1. derece deprem bölgesi, Kırşehir: 1. derece deprem bölgesi, Kırklareli: 4. derece deprem bölgesi, Kayseri: 3. derece deprem bölgesi, Kastamonu: 3. derece deprem bölgesi, Kars: 2. derece deprem bölgesi, İzmir: 1. derece deprem bölgesi, İstanbul: 1. – 2. – 3. derece deprem bölgesi, Mersin: 3. derece deprem bölgesi, Isparta: 1. derece deprem bölgesi, Hatay: 1. derece deprem bölgesi, Hakkari: 1. derece deprem bölgesi, Gümüşhane: 3. derece deprem bölgesi, Giresun: 3. ve 4. derece deprem bölgesi, Gaziantep: 3. derece deprem bölgesi, Eskişehir: 2. ve 3. derece deprem bölgesi, Erzurum: 2. derece deprem bölgesi, Elazığ: 2. derece deprem bölgesi, Edirne: 3. ve 4. derece deprem bölgesi, Diyarbakır: 2. derece deprem bölgesi, Denizli: 1. derece deprem bölgesi, Çorum: 2. ve 3. derece deprem bölgesi, Çankırı: 1. ve 2. derece deprem bölgesi, Çanakkale: 1. derece deprem bölgesi, Bursa: 1. derece deprem bölgesi, Burdur: 1. derece deprem bölgesi, Bolu: 1. derece deprem bölgesi, Bitlis: 1. ve 2. derece deprem bölgesi, Bingöl: 1. derece deprem bölgesi, Bilecik: 1. derece deprem bölgesi, Balıkesir: 1. derece deprem bölgesi, Aydın: 1. derece deprem bölgesi, Aydın: 1. derece deprem bölgesi, Antalya: 2. ve 3. derece deprem bölgesi, Ankara: 3. ve 4. derece deprem bölgesi, Amasya: 1. derece deprem bölgesi, Ağrı: 2. derece deprem bölgesi, Afyon: 2. derece deprem bölgesi, Adıyaman: 1. ve 2. derece deprem bölgesi, Adana: 2.- 3. ve 4. derece deprem bölgesi.