Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’a 7 Avrupa Kalite Ödülü

Erzincan İl Milliği Eğitim Müdürlüğü tarafından Erzincan Lisesinde düzenlenen programda eTwinning Uusal ve Avrupa kalite etiketi ödülü alan öğretmenlere belgeleri verildi.

Erzincan İl Milliği Eğitim

Haber: İbrahim Gürler

Avrupa Okul Ağı Konsorsiyumu organizasyonunda, 33 Avrupa ülkesi ve 6 Avrupa’ya komşu ülkenin Eğitim Bakanlıkları veya Ulusal Ajansları tarafından yürütülen eTwinning kapsamında; Erzincan’da görev yapan öğretmeler hazırladıkları projeler ile 7 Avrupa, 19 Ulusal kalite etiketi ödünün sahibi oldular.

Erzincan İl Milliği Eğitim Müdürlüğü tarafından Erzincan Lisesinde düzenlenen programda 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde Erzincan’da görev yapan Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Öğretmenleri ile bir araya gelindi.  Toplantıda ayrıca eTwinning Uusal ve Avrupa kalite etiketi alan öğretmenlere belge töreni düzenlendi. 

Yapılan törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; eTwinning çalışmalarıyla ilgili bizim üzerimizde çalışacağımız çok önemli alt başlıklar var. Fakat 2023 Eğitim Vizyonu ile eTwinning çalışmalarını yani beceri tabanlı çalışmaları proje tabanlı çalışmaları ele aldığımız zaman bu çalışmaların hepsinin özünde, ruhunda, 2023 Eğitim Vizyonunki 23 Ekim tarihinde sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın Milli Eğitim Bakanımızın tüm ülkeye açıklamış ve sunmuş olduğu 2023 Eğitim Vizyonuyla bire bir örtüştüğünü görüyoruz. Daha ziyade çocuklara belli konularda yüklenmek, çocukları sadece dört şık arasına hapsetmenin dışında,  çocukların becerilerini ön plana çıkarmak, proje tabanlı çalışmayı ön plana çıkarmak beceri atölyelerinde çocukların yetenek, ilgi, kabiliyetleri ölçüsünde okula gelişinden dolayı bir haz alma, kendi güçlü yönlerini ön plana çıkarmak ve bu güçlü yönleriyle ben varım diyebilmeleri ile ilgili beceri, atölyelerinin kurulması sağlandı.

VALİ ARSLANTAŞ’TAN ÜÇ ÖNEMLİ TALİMAT

Sayın Valimizin Erzincan’a gelişiyle birlikte bize, Mili Eğitime üç tane önemli talimatı oldu.  Birincisi projeler, bir diğeri okuma yazma bilmeyenlerin seferberlikle ile okur yazar olabilmeleri , üçüncüsü ise  okul öncesi olduğunu söyledi.

EĞİTİMDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLARI TAKİP EDECEĞİZ

Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, ise bu projelere katkı sunan, emek veren siz değerli öğretmenlere kutlayarak sözlerine başladı.  Ayrancı konuşmasına şöyle devam etti; ‘‘Eğitimle ilgili yapılan çalışmalara özel ilgim alakam duymamdan ötürü çok büyük, memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum, Eğitimde yenilikçi yaklaşımları, modern yaklaşımları takip edeceğiz ve özellikle yurt dışı entegrasyonumuzu, yurt dışından alacağımız destekleri buraya öğrencilerimize ve eğitim çalışanlarımıza yansıtacağız dedi. Bir taraftan köklerini geçmişten alan, bir taraftan da geleceğe uzanan bir eğitim yaklaşımını benimsiyoruz dedi.

2023 EĞİTİM VİZYONU KONUŞULDU

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı ve  Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, tarafından eTwinning programı kapsamında eTwinning Uusal ve Avrupa kalite etiketi ödülü  alan öğretmenlere belgeleri verildi.  Yapılan belge törenin ardından ise Erzincan’da görev yapan Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Öğretmenlerine 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde görüş alış verişinde bulunuldu.