Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Toplumun Öncelikli Sorunları Çalıştayı Yapıldı

Erzincan’da toplumun öncelikli sorunları ve bu sorunların çözümüne katkı sunacak proje önerileri için çalıştay düzenlendi.

Erzincan’da toplumun öncelikli sorunları

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Hemşirelik Bölümü Son sınıf Öğrencilerinin “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi” kapsamında, yedi farklı alanda  Erzincan’da toplumun öncelikli sorunları ve bu sorunların çözümüne katkı sunacak  proje önerileri için çalıştay düzenlendi.  Çalıştay ders koordinatörü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer’in konuşmaları ile başladı.

Prof. Dr. Nadiye Özer üniversitelerin faaliyet alanlarından biri olan Topluma Hizmet kapsamında, toplumun ihtiyaçlarını ve önceliklerini gözeten, etkin ve sürdürülebilir toplumsal katkı faaliyetlerini gerçekleştirmede öğrencilerde toplumsal sorumluluk bilincinin uygulamaya aktarmak için bu yıl ilk kez uygulanacak “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi ile yerel sorunların çözümüne katkı sunarak mezuniyet öncesi hemşire adaylarının yaşam boyu öğrenme, etkili iletişim kurma, etkili ekip çalışması ve eleştirel düşünme becerisi kazanımlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer; “Bu amaca ulaşmada desteklerini esirgemeyen Erzincan Valisi Sayın Doç. Dr. Hamza Aydoğdu ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü  Sayın Prof. Dr. Akın Levent başta olmak üzere işbirliği yaptığımız ve yapacağımız tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi. Prof. Dr. Nadiye Özer konuşmasının sonunda “Erzincan Valiliği AR-GE Birimi ile işbirliği yapmalarında yol gösteren Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci’ye; çalıştaya ve çalıştay sonrası yürütülecek projelere verecekleri destek için Erzincan Valiliği ARGE Birimi ve Gönüllü Gençler Derneği ne teşekkür etti.

 

Çalıştaya 191 son sınıf öğrencisi katıldı. “Toplum Eğitimi”, “Akranımdan Öğreniyorum”, “Çevre Bilinci”, “Sosyal Sorumluluk -Çağın Gereksinimleri”, “Hemşireliği Görünür Kılma”, “Hemşireliği Güçlendirme” ve “Değerler” başlıkları altında ders yürütücüsü öğretim elemanlarının moderatörlüğünde yürütülen ve çalıştay  yöneticileri Prof. Dr. Nadiye Özer, Erzincan Valiliği ARGE birimi personelleri ve Gönüllü Gençler Derneği Yönetim kurulu üyeleri, grup çalışmalarına önerileri ile katkı sundukları grup çalışmaları sonrasında grup temsilcileri proje fikirlerini sundu. Ders kapsamında proje fikirleri doğrultusunda hazırlanacak projelerin bir sonraki aşamada ilgili paydaşlarla paylaşılacağı ve sonrasında uygulamaya geçileceği açıklandı.