Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hububat Tarlalarında Hasat İşlemleri Başladı

Erzincan Belediyesi’ne ait hububat tarlalarında Biçerdöver ile hasat işlemleri başladı.

Erzincan Belediyesi’ne ait hububat

Erzincan Belediyesi Tarımsal ürünlerin yoğun olarak üretildiği Erzincan’da Belediye tarafından ekimlerini yaptığı hububat tarlalarında da Biçerdöver ile hasat işlemleri başladı.

Belediye tarafından, Ziraat Mühendislerinin kontrolünde ekilebilir alanların ekilmesini sağlamak, üreticilere hangi ürünlerin, hangi çeşitlerin daha verimli olduğunu gösterebilmek ve ekilebilir olduğunu vatandaşlar ile paylaşmak için ekimlerini yaptığımız hububat tarlalarında Biçerdöver ile hasat işlemleri başladı.

Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Ziraat mühendislerinin kontrolünde tarlalarda güzlük ekim olarak 6 sıralı Ramata çeşidi Arpa, Falada cinsi Buğday ve yazlık ekim olarak ise Kara Buğday ekimi yapılmıştı.

Tarlalardaki biçim çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Bekir Aksun ilgili birim müdürlerinden bilgiler alarak hasat mevsiminin bereketli olmasını diledi.

Belediye Başkanı Bekir Aksun açıklamasında şunları ifade etti; “ Çok değerli Erzincanlı hemşerilerim, hasat mevsiminde tarladayız. Erzincan Belediyesi olarak 400 dekarın üzerinde bir ekim gerçekleştirdik. Maksadımız öncelikle bir farkındalık oluşturabilmek. Erzincan çiftçimizin ekilebilir alanları mutlaka ekmesi gerektiğini üretime dönük üretimin gerçekleşmesi ve üretken belediyecilik anlayışını da halk nazarında hayata geçirmek için bu tür etkinlikler yapılıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından takip edilen ekimlerin hasat mevsiminde bereketli olmasını diliyorum. Tüm çiftçilerimiz içinde bereketli olsun diyor saygılarımı sunuyorum” dedi.