Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmar Planı Revizyon Çalışmalarının 1’nci Etabı Tamamlandı

İmar Planı Revizyon çalışmalarının 1’nci etabını oluşturan zemin etüt, arazi kontrol ve analiz çalışmaları tamamlandı

İmar Planı Revizyon çalışmalarının

2019 Yılında Erzincan Belediyesine bağlanan 9 Belde ile 3 Köy ve mevcut Belediye sınırlarını kapsayan İmar Planı Revizyon çalışmalarının 1’nci etabını oluşturan zemin etüt, arazi kontrol ve analiz çalışmaları tamamlandı.

Belediye Başkanı Bekir Aksun Başkanlığında, Başkan Yardımcıları, İmar Komisyonu Meclis Üyeleri, Belediye İmar Müdürlüğü personeli ve yüklenici firma yetkililerinin katılımlarıyla, İmar Plan Revizyonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

İller Bankası koordinasyonunda yürütülen İmar Plan Revizyon çalışmalarında planlama aşamasına geçilmiş olup, bu aşamada vatandaşlar tarafından talep edilen tüm hususlar değerlendirilerek, Erzincan’ın geleceğini inşa edecek, depreme dayanıklı yapılaşmayı sağlayacak, daha çok yeşil alan sosyal donatı alanlarını barındıracak olan İmar Planı yapılarak 2024 yılı içerisinde sonuçlandırılacak.

Yapılan toplantıda İmar Planı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Bekir Aksun şunları ifade etti; “Çok değerli Erzincanlı hemşehrilerim, şu anda revizyon çalışması ile ilgili geldiğimiz son noktayı ifade etmek istiyorum. Zemin etüdü ve alan çalışması yapıldı. Şu anda revizyona hazır hale getirildi, komisyonumuz ilgili alanları görüşmek üzere bugünden itibaren inşallah çok seri bir şekilde çalışarak 2024’ün sonuna revizyonu bitirmiş olacağız.

Şimdiden herkes için hayırlı olmasını diliyor, herkese güzel bir Erzincan nasıl şekillendirebiliriz, yeşil bir Erzincan nasıl oluşturabiliriz, onun planlamasını yaptığımızı da bildirmek istiyoruz. Planlama sürecinin tüm şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum”