Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jandarma Şubat Ayı Faaliyetlerini Açıkladı

Erzincan İl Jandarma Komutanlığınca, Şubat 2024 ayında icra edilen Asayiş, Trafik, Siber, Kaçakçılık ve Terör faaliyetleri açıklandı

Erzincan İl Jandarma Komutanlığınca,

Erzincan İl Jandarma Komutanlığınca, Şubat 2024 ayında icra edilen Asayiş, Trafik, Siber, Kaçakçılık ve Terör faaliyetleri kapsamında;

41 Asayiş, 2 Kabahat, 63 Takibi Gereken, 12 Kaçakçılık, 7 Siber ve 1 Terör olayı olmak üzere toplam 126 olay meydana geldi ve meydana gelen olayların 124, % 96’sı aydınlatıldı.

İcra edilen asayiş faaliyeti ve uygulamalarında; 286.694 şahıs ile 17.420 aracın sorgulaması yapılarak, 290 aranan şahıs yakalandı ve kayıp olarak aranan 4 şahıs bulundu.

İcra edilen asayiş faaliyetleri neticesinde 3 adet av tüfeği ele geçirildi.

Ay içerisinde 1 Sosyal Medya Üzerinden Terör Örgütü Propagandası yapan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Ay içerisinde icra edilen Trafik uygulamalarında; 16.757 araç kontrol edilip, 58.311 şahıs sorgulaması yapıldı, 199 araç ve şahıs hakkında toplam 499.067 TL cezai işlem uygulandı, 7 aranan araç, 3 aranan şahıs yakalanıp, 1 alkollü araç kullanan sürücünün, sürücü belgesi geri alınıp ve 40 araç trafikten men edildi.

İcra edilen Siber faaliyetleri neticesinde; 41 adet sosyal medya hesabı üzerinde yapılan çalışmalarda 3 adet suç tespit edilen hesap/şahıs hakkında işlem yapıldı, 7 adet müstehcen içerikli ve 402 adet yasadışı bahis içerikli paylaşımların olduğu toplam 409 internet sitesinin erişime engellenmesi sağlandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, vatandaşların siber suç mağduru olmalarının engellenmesi ve siber suçlarla ilgili kişisel korunma tedbirleri çerçevesinde bilinçlendirilmeleri maksadıyla; “Siber Suç Farkındalık ve Bilinçlendirme Faaliyetleri” kapsamında 126 vatandaş ve kurum personeline eğitim verildi.

İcra edilen 12 Uyuşturucu, Kaçakçılık ve Organize Suçlara yönelik faaliyet/operasyonlarda, 25 şahıs hakkında işlem yapılıp, 2 şahıs tutuklandı ve 2 şahısta adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. İcra edilen operasyonlar sonucunda 66 gr metamfetamin, 12 gr. kubar esrar, 20 kök kenevir bitkisi, 13 gr. bonzai ve 12 adet narkotik/psikotrop tablet ele geçirildi.

Kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik diğer faaliyetlerde ise 4 adet cep telefonu, 1 adet flash bellek, 2 adet sim kartı, 1 adet hafıza kartı, 1 adet notebook, 78 adet tabanca fişeği ve 1 adet tabanca şarjörü ele geçirildi.