Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mehmetçiğe “Madde Bağımlılığı ”semineri

Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Erzincan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Eğitim Biriminde görevli personel tarafından Ocak ayı içerisinde Erzincan Merkez Komutanlığı ve Erzincan MEBS Alayında 379 Mehmetçiğe “Madde Bağımlılığı ”semineri, Erzincan İl Jandarma Komutanlığında 86 Mehmetçiğimize ise “Evlilik Öncesi Eğitim ” konularında seminer verildi.

Aile Eğitim Programı (AEP)

Erzincan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Aile Eğitim Programı (AEP)  ile ülkemizde sağlıklı, mutlu ailelerin oluşması Aileleri oluşturan bireylerin eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmaları amaçlanmaktadır. Aile bireylerinin hayata katılımını, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerini ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarını sağlamaktadır. Aile kurma ve aile olma sürecinde problem ortaya çıkmadan önce yapılan müdahaleler aracılığıyla yaşanılabilecek sorunlara önleyiciliği hayata geçirmeyi ayrıca yetişkin bireylerin yeterli bilgi ve bilinç düzeyine ulaşması amacıyla hazırlanmıştır.

Müdürlüğümüz bünyesinde Sosyal ve Ekonomik Destekten Hizmetinden yararlanan 9 ailemize ise  “Aile İçi İletişimin Temel Unsurları, Etkili ve Yetkin Ebeveynlik” konularında seminer verilmiştir. İlimiz Ulalar 75. Yıl Ortaokuluna eğitim gören 34 öğrencimize ise  “Bilinçli Medya Kullanımı” konusunda seminer verilmiş olup seminer sonunda ise öğrencilerimizin konu ile ilgili yönelttiği sorular cevaplandırılmıştır. 
Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında düzenlenen eğitimlerimiz 2019 yılında ilçelerimiz, merkez/köy ve beldelerimizde devam edecektir denildi.