Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör: Çomaklı her türlü desteği vermeye hazırız

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret ederek, üniversitelerin ikili ilişkileri ele alınarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Rektör Çomaklı burada yaptığı açıklamada “Karşılıklı iş birliği ve projeler ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi gibi konularda her türlü desteği vermeye hazırız dedi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya ve  Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörlüğüne yeni atanan Prof. Dr. Bülent Çakmak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Levent, ETÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Çakmak’ı makamında ziyaret ederek, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunduğu yeni görevinde Prof. Dr. Çakmak’a başarı dileklerini iletti ve hediye takdiminde bulundu. Prof. Dr. Çakmak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektörümüze teşekkür etti.

Daha sonra Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile  bir araya gelen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent gerçekleşen ziyarette üniversitelerin ikili ilişkileri ele alınarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Çomaklı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, üniversiteler arasında gerçekleştirilecek iş birliklerinin ülkemizin hedefleri ve çıkarları doğrultusunda yapılması gerektiğini söyledi.

KOMŞU ŞEHİR, KARDEŞ ÜNİVERSİTE

Üniversitelerin birlikte hareket edebilmelerinin önemine değinen Rektör Çomaklı, komşu şehrin kardeş üniversitesi ile güçlü iş birlikleri yapacaklarını söyledi.

Çomaklı: “Karşılıklı iş birliği ve projeler ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi gibi konular, kurumlarımızın gücüne güç katacaktır. Biz de bu doğrultuda gerçekleştirilecek çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırız. Ayrıca üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı iken Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Akın Levent’i tekrar tebrik ediyorum. Tıpkı, diğer birçok üniversite gibi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesine de Atatürk Üniversitesinden bir öğretim üyesinin Rektör olarak atanması bizleri gururlandırmıştır.” dedi.

Erzurum’da ve Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Akın Levent ise rektörlükten önceki son görev yeri olan Atatürk Üniversitesini yakından tanıdığını ve üniversite olarak tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirtti.

Akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleri birlikte gerçekleştirmek için bu ziyaretin bir adım olduğunu ifade eden Rektör Levent, Atatürk Üniversitesi ile her türlü iş birliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.