Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanayi Tipi Domates Yetiştiriciliği Gelişiyor

Erzincan’da Sanayi Tipi Domates Yetiştiriciliği Gelişiyor

Erzincan’da Sanayi Tipi Domates

Erzincan son yıllarda salça üretiminde kullanılan sanayi tipi domates yetiştirme alanlarını her yıl genişletiyor. Sofralık domates üretiminde bölgesinde adından sıkça söz ettiren Erzincan, son yıllarda sanayi tipi domatese yönelmeye başladı.

Merkeze bağlı Oğlaktepe köyünde salçalık domates ve biber üretimi yapan Sinan Bulut’u ziyaret eden Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, domates ve biber sahalarında incelemelerde bulundu. Oğlaktepe köyünde 100 dekar alanda salçalık kapya biber ve 140 dekarlık alanda sanayi tipi salçalık domates yetiştiriciliği yapan üretici Sinan Bulut ile görüşen İl Müdürü Murat Şahin, Erzincanlı girişimcilerin son dönemlerde tarımın farklı dallarında faaliyet göstererek üretime katkı sunduklarını söyledi. Ülkemizde salça kullanımına paralel olarak üretimin de artış göstermesi gerektiğini belirten İl Müdürü Şahin, Erzincan’da son yıllarda salçalık domates ve biber yetiştiriciliğinin artış trendinde olduğunu kaydetti. İl Müdürlüğü olarak Tarım Bakanlığının sağladığı hibe desteği ile salçalık domates ve biber fidesi dağıttıklarını söyleyen İl Müdürü Murat Şahin “Sinan Bulut kardeşimiz yaklaşık 260 dekarlık alanda sebze yetiştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda da salçalık domates üretimini başarıyla gerçekleştiren arkadaşımız profesyonelce bu üretime devam ediyor. Ben Erzincan ve tarım sektörü adına kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu üretim daha da artarak devam edecek. Biz tüm teknik konularda çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Üretici Sinan Bulut ise İl Müdürü Murat Şahin’in ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını ifade ederek, tarımsal üretimi büyük bir heyecanla gerçekleştirdiklerini ve her geçen yıl gerek bilgi ve tecrübe gerekse üretim ve verim anlamında daha fazla başarı sağladıklarını söyledi. Ürettikleri ürünleri değişik bölgelere sattıklarını kaydeden Sinan Bulut önümüzdeki süreçte yurt dışı pazarlarına açılmayı planladıklarını söyledi.