Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Terzibaba Derneği kurslara devam ediyor

Erzincan Belediyesi himayesinde hizmet veren Terzibaba Derneği, Piri Sami Hz Türbesi bölgesinde bulunan Muhabbethane’de ney kurslarına başlarken, Ney kursları yanı sıra, hat sanatı ve tecvid kursları da devam ediyor.

Erzincan Belediyesi himayesinde hizmet

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kursiyerleri ziyaret ederek bir süre sohbet etti. İlimizde her türlü kültürel aktivitede sınır tanımayan bir hizmet anlayışı ile çalıştıklarını ifade eden Başkan Başsoy, neyzen adayları ile birlikte ney üfledi.

Başkan Başsoy, çağdaş belediyecilik anlayışının sosyal ve kültürel anlamda yepyeni hizmetleri sunmaktan geçtiğini belirterek, bu konuda meslek kurslarından, şehir tiyatrolarına, sanat müziği ve halk müziği eğitimlerinden engellilerin topluma kazandırılmasına yönelik projelere kadar birçok çalışmaya imza attıklarını ve bu kapsamda çalışmaları yoğunlaştırarak devam edeceklerini ifade etti.

Erzincan Belediyesi, geçtiğimiz yaz aylarında Terzibaba Külliyesi bölgesinde Selçuklu Mimarisi tarzında tamamen taş işçiliğinden bir cami inşa etmiş, ayrıca bölgenin bir kültür merkezi haline dönüşmesi adına sosyal alanları hizmete sunmuştu. Piri Sami Hazretleri Türbesi, camisi ve mezarlık düzenlemeleri ile sosyal alanlara yaklaşık 5 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirilmişti.