Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TGMP ile Haqq Association, Küresel Bir Mikrofinans Platformu Geliştirmek İçin Ortaklık Kuruyor

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) ile Haqq Association, Blokzinciri Tabanlı Küresel Bir Mikrofinans Platformu Geliştirmek İçin Ortaklık Kuruyor

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) ile Haqq Association, Blokzinciri Tabanlı Küresel Bir Mikrofinans Platformu Geliştirmek İçin Ortaklık Kuruyor

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) mikrokredi merkezi Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), Haqq Association ile yoksulluğu azaltmak için çığır açacak bir ortaklık kurarak, blokzinciri tabanlı küresel bir mikrofinans çözümü olan MicroCreditToken (MCT) platformunu geliştirmek için güçlerini birleştiriyor. Bu iş birliği, dünya genelinde mikrofinans faaliyetlerini finanse edebilecek küresel bir platform oluşturmayı hedefliyor.

TGMP ve Haqq Association, blokzinciri teknolojisi kullanarak şeffaf, izlenebilir ve güvenli küresel mikrofinans hizmetleri sunmak üzere MCT platformunu hızla geliştirmektedir.

MCT platformu, blokzinciri teknolojisi sayesinde şeffaf ve güvenli işlemler sağlayarak, dönen fon modeli ile kredilerin sürekli yenilenmesini hedeflemektedir. Akıllı sözleşme uygulamalarıyla kredi anlaşmalarını otomatikleştiren platform, küresel erişilebilirliğiyle dünya genelinde kullanıcıların finansal hizmetlere katılımını mümkün kılmaktadır.

Platform, özellikle kadınları ekonomik olarak güçlendirerek finansal erişim sağlamakta ve kullanıcı dostu arayüzüyle teknik bilgisi olmayan bireylerin de rahatça kullanabileceği bir yapı sunmaktadır. Şeffaf fon yönetimi, gelişmiş risk azaltma mekanizmaları ve yerel finansal sistemlerle entegrasyon sağlayarak güvenilir ve etkin bir hizmet sunarken, çevre dostu uygulamalarıyla da sürdürülebilirliği hedeflemektedir.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül, “Bu iş birliği, yalnızca mikrofinans alanında değil, küresel ekonomik adalet ve eşitlik yolunda atılmış büyük bir adımdır. TGMP olarak, Haqq Association ile birlikte MCT platformunu geliştirerek, dünyadaki en yoksul ve finansal hizmetlerden mahrum kalan bireylere ulaşmayı ve onların hayatlarında olumlu bir değişim yaratmayı hedefliyoruz. Bu platform, sadece teknolojik bir yenilik değil, aynı zamanda toplumsal bir dönüşüm aracıdır.”

Bu ortaklık, teknolojik bir sıçrama olmanın ötesinde, sosyal bir devrimi de beraberinde getiriyor. TGMP’nin mikrofinans uzmanlığı ve Haqq Association’ın teknolojik yetkinliği bir araya gelerek, küresel yoksulluğun ortadan kaldırılmasına yönelik çabalarda dönüm noktası oluşturmayı hedefliyor. MCT platformu, finansal erişim konusundaki küresel sorunları ele alarak, özellikle bankaya erişimi olmayan milyonlarca insana finansal hizmetlere kolay erişim sağlamayı amaçlıyor.

Haqq Association; Teknolojik ilerlemelere katkılarıyla tanınan Haqq Association, MCT projesinin geliştirilmesini ve küresel erişimini hızlandırmak için hayati uzmanlık ve kaynaklar sunmaktadır. Haqq Association, MCT platformunun geliştirilmesi için TGMP ile ortaklıkta önemli bir oyuncudur.

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı; Nobel Ödüllü Grameen Mikrofinans Modeli’nden ilham alarak kurulan TGMP, mikrofinansta şeffaflığı ve güveni artırmak için blokzinciri teknolojisinden yararlanan öncü bir kuruluştur. TGMP, mikrofinans alanında son derece önemli bir organizasyondur.

MicroCreditToken (MCT) Nedir?

MicroCreditToken, 2030 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda, dünyada yoksulluğu azaltmak amacıyla sosyal yatırımcıları ve finansal kaynaklara erişim sıkıntısı yaşayan bireyleri bir araya getirmeyi amaçlayan merkeziyetsiz bir platformdur.

MicroCreditToken Neden Üretildi? Dünyada sosyal ve ekonomik kalkınmaya adanmış bir program olan yoksullara yönelik mikrokredi uygulamasına fon sağlamak maksadıyla MicroCreditToken üretilmiştir.

MicroCreditTokenın Vizyonu Nedir? Yoksulların, ekonomik refahlarının finansal hizmetler yoluyla iyileştirmesi için dünyadaki iyilik hareketini tetiklemek ve dünyanın her yerinde uygulanan mikrokredi projelerinde kullanılan tek token olmaktır.

MicroCreditTokenın İlham Kaynağı Nedir?

MicroCreditToken, yoksulluğun azaltılması için en etkili finansal araç olarak Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Dr. Muhammed Yunus’un dünyaya öğrettiği Grameen Mikrofinans Modelinin kanıtlanmış başarısından ilham alınarak ortaya çıkmıştır.