Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi mezarlık yangınına polis TOMA ile müdahale etti

Muş’un Malazgirt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1071 Zafer Anıtları alt tarafında bulunan tarihi Şehitlik Mezarlığı’nda çıkan yangına TOMA ile müdahale etti.

Muş’un Malazgirt Emniyet Müdürlüğü

Muş’un Malazgirt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1071 Zafer Anıtları alt tarafında bulunan tarihi Şehitlik Mezarlığı’nda çıkan yangına TOMA ile müdahale etti.

Edinilen bilgilere göre, Milli Park alanı içinde bulunan tarihi Şehitlik Mezarlığında bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın için, bölgeye polis, Malazgirt Belediyesi itfaiye ve temizlik personeli ile Bulanık ilçesinden takviye itfaiye aracı, sağlık ekipleri ve ambulans sevk edildi. Aynı zamanda bölgeye gelen polis ekipleri de TOMA ile yangına müdahale ederek, alevlerin tarihi milli parka sıçramasını önledi. Yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından yangın söndürüldü.

Olay yerine gelen ve yangına müdahale eden Ercan Güven isimli vatandaş, Malazgirt Belediyesi çalışanlarına, Bulanık ilçesi itfaiye ekibi ile Malazgirt Emniyet Müdürlüğü yetkililerine gösterdikleri çaba ve gayretten dolayı teşekkür etti. Güven, “Malazgirt Emniyet Müdürlüğü’nde bir işim vardı. Oraya gittiğimde tüm emniyet personelinin Zafer Anıtında yangın için gittiklerini söylediler. Bende koşarak buraya geldim. Buraya geldiğimde gördüm ki, atalarımıza, dedelerimize ait mezarlığın yandığını gördüm. Burada Ermeni mezarları da olsa, Müslüman mezarları da olsa sonuçta hepimizi Allah yarattığı için saygı duymak lazım. Bunu kim yapmışsa yanlış yapmış. Yangına belediye personeli, TOMA’lar ve itfaiye araçları müdahale ediyor. Ben hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

(Veysel Eşin/İHA)