Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

67 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile başlayan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversite yerleşkesinde “Bugün Fidan Yarın Nefes" programı kapsamında fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile
İbrahim GÜRLER 

Geleceğe Nefes’ Ağaçlandırma Projesi kapsamında bugün Türkiye’de 5 milyon fidan dikilecek. Projede her bir vatandaş için 3 adet olmak üzere yılsonuna kadar 252 milyon fidan toprakla buluşacak. Proje kapsamanda Erzincan geleninde ise 795 Bin fidan yılsonuna kadar toprakla buluşturulacak.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yerleşkesinde gerçekleştirilen “Bugün Fidan Yarın Nefes” programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Erzincan Orman İşletme Müdürü Tekin Işık, “Daha yeşil bir Türkiye için “ Geleceğe Nefes Dün yaya Nefes sloganıyla ve halkımızın katılımları ile 11.11 tarihinde fidan dikim etkinliği düzenleniyor. 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile Ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip ormanlarımızın korunması sürdürülebilir şekilde yürütülebilmesi ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzun daha güzel ve yaşanabilir kılınması için 11 Kasım Milli Ağaçlandırma bayramı olarak kutlanmakta. Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü olarak il ve ilçelerimizde 9 farklı lokasyonda 67 bin adet fidanı bugün toprakla buluşturacağız. 2021 yılında Pandemi ile insanoğlunun imtihanı sürerken bunun yanında doğal felaketler oldu. Ormanlarımız yandı, sel baskınları oldu. Bizlerde yanan bu orman alanlarımız için ülkemizde ki her vatandaş için üçer fidanları toprakla buluşturacağız. Yılsonuna kadar ilimizde 795 bin adet fidanı toprakla buluşturmuş olacağız” dedi.

Ardından bir konuşma yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, “Bundan 2 sene evvel Cumhurbaşkanımız ülkemizde 11 Kasım tarihini Milli ağaçlandırma günü olarak ilan etti. Bu bizler için çok önemli. Bu yıl biraz daha önemli bir hale geldi. Bildiğiniz üzere 28 Temmuz da Ülkemizde Antalya Manavgat ilçesinde başlayan 45 ili kapsayan 299 adet yangına şahitlik ettik. Bu süreçte elbette hepimizin içi yandı. İçimizde ki yangının söndürülmesi adına bu ağaçlandırma faaliyetlerine önem veriyoruz. Ülke genelinde 84 milyon vatandaşımızın adına her biri için üçer adet olmak üzere 252 Milyon adet ağaç toprakla buluşturulacak. Orman bakanlığımızın önderliğinde yapılan bu çalışmayı Binali Yıldırım Üniversitesi olarak önemsiyoruz. Geleceğe Nefes, Ülkemize nefes, gençliğimize nefes, vatandaşımıza nefes olacak ekonomik ve sosyal açıdan önemli olan bu ağaçlandırma faaliyetlerine katılım sağlayan herkesi, özellikle gençlerimizi burada görmek bizleri mutlu etti. İnşallah bundan sonra da bu hızla devam eder” dedi.

Bugün burada böyle bir etkinlik içerisinde bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun konuşmasında, “Erzincan ilimizin tamamında bu etkinlik devam ediyor. Özellikle belirtmek istiyorum, Hainlerin elinde çakmak olsa da bizlerin elinde fidan olmaya devam edeceğiz” dedi.

Son olarak konuşma yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas, “Bugün sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü münasebetiyle tüm ülkemizde olduğu üzere ilimizde de fidanları toprakla buluşturmak adına bir aradayız. Bu işin iki boyutu var, Evet Hadisi Şeriflerde de bildiğimiz gibi bizler kıyamet kopacağını bilsek bile elimizde ki fidanı toprakla buluşturan bir ümmetiz. Diğer tarafta dün 10 Kasım itibariyle Kurucumuz Ulu Önder Atatürk’ü andık. Bir köşkün zarar göreceği ağacı kesmektense o köşkü taşıyalım o ağaç yerinde kalsın diyen, Cumhuriyeti kuran bir şiarında milli olarak evlatlarıyız. Dolayısıyla hem milli bağlamda hem manevi bağlamda yaptığımız bu görev çok önemli bir görev. Atalarımızın önemli bir sözü var, Ailesi iştir kişinin lafa bakılmaz, Kişinin görünen rütbeyi aklı eserindedir. Kısaca kişinin üstünlüğünü eseri ortaya koyar. Ülke genelinde yapılan ağaçlandırma seferberliğini müşahede etmekteyiz. Bizler milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bugün burada toprakla buluşturacağımız 67 bin fidanımızın yeşillik ve hoşgörü adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından 67 bin adet fidanın dikimi gerçekleştirildi. Milli Ağaçlandırma günü münasebetiyle Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliğe Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı Adalet Komisyonu başkanı Halil Odabaş, Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.