Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Üniversitesi Dünya'nın en iyileri arasında

Dünya Üniversiteler Sıralaması Merkezi ilk 2 bine giren Üniversiteleri yayınladı. Bu sıralamada Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi dünyadaki 2 bin Üniversite arasında ilk yüzde 6.8 lik dilime girme başarısı gösterdi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Dünya Üniversiteleri arasında bin 348, Türkiye’deki Üniversiteler arasında 27. ci oldu.

Dünya Üniversiteler Sıralaması Merkezi

Her yıl Eğitim kalitesi, mezunlarının istihdamı, araştırma makalelerinin sayısı ve atıf sayılarına göre yapılan tamamen objektif değerlendirmelerle küresel çapta Üniversitelerin sıralamasını yapan tek kurum olan Dünya Üniversiteler Sıralaması Merkezi’nin yayınladığı verilere göre; Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin geçtiğimiz yıla göre bin 464 cü sıradan bin 348 ci sıraya, Ülke sıralamasında ise 33 cü sıradan 27 ci sıraya ilerlemiş olduğu belirtildi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi dünya sıralamasında 116, Ülke sıralamasında ise 6 basamak birden yükseldi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent konuyla ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Rektör Levent Üniversitenin bu başarısında emeği olan tüm öğretim elemanlarına, üniversite personellerine ve öğrencilere teşekkür etti.