Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

150 bin fidan toprakla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Geleceğe Nefes 11 Kasım'da 11 milyon fidan dikimi kampanyası için Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi yerleşkesinde tören düzenlendi. Yapılan etkinlikte 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Erzincan’da 14 ayrı alanda 150 bin fidan toprakla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye genelinde gerçekleştirilecek ‘Geleceğe Nefes’ seferberliği kapsamında, milyonlarca fidan her ilde belirlenen noktalarda dikimi gerçekleşti.  Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım’da, Erzincan’da 14  noktada 150 Bin 250 fidan  toprakla buluşturuldu. 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan, Erzincan Orman İşletme Müdürü Tekin Işık, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma etkinliği için toplandıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 81 ilimizde saat 11.11’de başlamak üzere 2023 ayrı lokasyonda 11 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Erzincan ili olarak da bizler 14 ayrı lokasyonda toplam 150 bin adet fidanı toprakla buluşturacağız. Bulunduğumuz alanda 30 bin adet fidanı toprağa dikeceğiz” dedi.

AĞAÇ SAYISI 45 BİNE ULAŞACAK

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent,  ise konuşmasında, kampus alanı içersinde toplam 15 bin ağacın bulunduğunu bu dikimle birlikte toplam sayını 45 Bine ulaşacağını söyledi.

ORMANLARIMIZ YAKANLARA İNAT AĞAÇ DİKELİM

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Türkiye de ağaçlandırma programı her zaman yapılmakta ama bugün bir başka anlam kazanmakta. 11 Milyon,fidanı 11 Kasım’da saat 11:11 geçe toprakla buluşturulacak. Dikilen fidanlarımızın inşallah hep birlikte büyütmeye çalışacağız.  Yeşil bir Kampüs, yeşil Bir Türkiye için bu varlığımız sürdürmeliyiz.  Ormanlarımız yakanlara inat, vatana ihanet edenlere inat,  yeniden bu memleketin topraklarına sahip çıkabilmenin yolu bu dağlık arazileri ve bütün ovaları ağaçlandırmakla ve yeşili korumakla mümkündür’’ dedi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ise konuşmasında, bugün 14 ayrı noktada yaklaşık 8 bin kişinin katılı ile 150 Bin fidanın toprakla buluşacağını söyledi.  Fidan dikim törenine katılan öğrencilerinde bu fidanlar gibi yetişeceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan protokol üyeleri, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar belirlenen alanda fidan dikim etkinliğini gerçekleştirdi.